Mostar: Dvije osobe uhićene nakon navijačkih izgreda

”Stanje sigurnosti stavljeno je pod nadzor, nikom se ništa neće oprostiti, svaki će izgrednik biti sankcioniran prema zakonu”, rekao je za Bljesak.info Ljudevit Marić, glasnogovornik MUP-a HNŽ-a.

Dodao je kako policija radi prema planu osiguranja koji je napravljen prije desetak dana za ovu utakmicu te da s tim planom ima dovoljno snaga da se javni red i mir održi na normalnoj razini.

”Tijekom jutrošnjih izgreda dvije osobe su lišene slobode i nad njima se provodi istraga. Naime, oko devet sati u parku Zrinjevac i ispred Staklene banke 35 do 50 osoba narušavali su javni red i mir vikom i galamom te uporabom pirotehnike. Intervencijom policijskih službenika PU Mostar javni red i mir stavljen je pod nadzor”, rekao je Marić u ranijoj izjavi za medije, dodajući kako se za nekim osobama još traga.

”O ovom incidentu nije bilo ozlijeđenih, niti materijalne štete. PU Mostar će poduzimati sve mjere i radnje predviđene planom osiguranja za današnju nogometnu utakmicu za očuvanje javnoga reda i mira u Gradu Mostaru”, rekao je Marić navodeći da dok se istraga ne provede policija ne smije kalkulirati o kojim navijačima se radi.

Podsjetimo, iz ureda gradonačelnika Mostara Ljube Bešlića jutros je stiglo upozorenje da ukoliko dođe do većih navijačkih izgreda, uništavanja materijalne imovine građana i gradske imovine, kao i narušavanja sigurnosti građana, Grad Mostar ubuduće neće dopustiti održavanje utakmica Veleža i Zrinjskog u Mostaru.

Marić je kazao kako u PU, za sada, nije stigla službena obavijest iz Grada.

(Bljesak.info)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.