ZZO ŽZH: Od ponedjeljka možete nabaviti markice

Zavod za zdravstveno osiguranje Županije Zapadnohercegovačke, u ponedjeljak, 15. prosinca 2014. godine, započinje distribuciju premije osiguranja (markice) za 2015. godinu. Cijena premije osiguranja, kao i ranijih godina, je 20 KM po osiguraniku.

Upravno vijeće Zavoda za zdravstveno osiguranje ŽZH je razmatralo i jednoglasno usvojilo Odluku o visini premije osiguranja (markice) za 2015. godinu. Cijena premije osiguranja (markice) za 2015. godinu je 20 KM, što znači da ostaje ista kao i ranijih godina, a njihova distribucija započinje 15. prosinca 2014. godine. Tako će osiguranicima, a posebice onima kojima je liječnička pomoć kontinuirano potrebna, biti omogućeno da već prvog dana sljedeće godine imaju važeću premiju osiguranja, odnosno pogodnost da umjesto plaćanja za svaku pojedinačnu zdravstvenu uslugu, sudjelovanje u troškovima zdravstvene zaštite mogu platiti u vidu godišnje premije.

Premija osiguranja (markica) nije obvezna, ali u slučaju da osiguranik nema markicu, zdravstvena ustanova ima zakonsku obvezu naplatiti participaciju za pruženu uslugu

U redovitom roku predviđenom za distribuciju, u sljedeća tri i pol mjeseca, premiju mogu uplatiti i preuzeti sve osigurane osobe prijavljene na obvezno zdravstveno osiguranje kojima je izdana zdravstvena iskaznica.

Osiguranici za koje poslodavci nisu izmirili obveze iz zdravstvenog osiguranja također mogu kupiti premiju osiguranja čije pogodnosti mogu koristiti prilikom korištenja zdravstvene zaštite, a nakon što poslodavac izmiri obveze sukladno Zakonu o zdravstvenom osiguranju.

Nakon 31.ožujka 2015. godine, premiju osiguranja moći će nabaviti samo prvoprijavljeni na zdravstveno osiguranje i to najkasnije 30 dana od dana prijave u Poreznu upravu.

Osiguranici koji su kupili premiju za tekuću godinu, svoja prava iz zdravstvene zaštite mogu koristiti do kraja godine.

Markice će se distribuirati u područnim uredima Zavoda za zdravstveno osiguranje ŽZH-a, prema mjestu prebivališta osiguranih osoba.

Korisnici stalne socijalne potpore oslobođeni su plaćanja premije osiguranja, uz predočenje dokaza odnosno prijave na osiguranje preko Centra za socijalnu skrb.

Više informacija osiguranici mogu dobiti u područnim uredima Zavoda za zdravstveno osiguranje Županije Zapadnohercegovačke ili na www.zzozzh.com.

Osiguranici koji su kupili premiju za tekuću godinu, svoja prava iz zdravstvene zaštite mogu koristiti do kraja godine.

(www.jabuka.tv)


5 komentara

  • Pr’ile vam markice mater i HDZ-ov namet, ZZO ŽZH oročava milijune maraka u bankama jer ima viškove od pljačke naroda. Zašto se ne podijele markice svima koji su na Zavodu za zapošljavanje ili socijalnim kategorijama stanovništva bez arbitriranja HDZ-ova Centra za socijalni rad? Privatne ljekarne cvjetaju, a jedina gradska propada u ŠB. Guglo i sramota od grada ŠB.

    • ZAŠTO PENZIONERI NISU OSLOBOĐENI PLAĆANJA MARKICA,I UČENICI I STUDENTI. SRAMOTA KAKO ODLUČUJETE!!!! ŠTA će jadni penzioner sa 320 KM. Plati lijekove,još i markicu,a za hranu netrebaju ni imati,jeli tako!!!!!!!

  • “…mogu kupiti premiju osiguranja…” reko bi čovik nešto ćeš kupit, a tamo markica. Ako smo osigurani i uplaćuje nam se zdravstveno zašta će markica majketi, a pogotovo za što će onima koji nemaju primanja.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.