Široki Brijeg: Predstavljena zbirka ”Put iz sna” autora fra Mladena Rozića

U ponedjeljak je u Narodnoj knjižnici Široki Brijeg održana promocija zbirke ”Put iz sna” autora fra Mladena Rozića, a organizator je bio širokobriješki ogranak Matice hrvatske.

Osim samog autora, o knjizi su govorili fra Ante Marić i don Ilija Drmić.

Svojom pjesmom večer je upotpunila klapa Diva, a stihove iz zbirke čitao je profesor Andrija Zeljko.

Don Ilija Drmić zapisao je kako je ”ovome pjesniku u duhu franjevačke duhovnosti i životnoga hoda osmijeh izraz nutarnje vedrine duha koja dolazi i ostaje zbog povezanosti s Bogom, zatim to je osmijeh koji se širi na druge i potiče ih da se smiju iz dubine svoga bića koje je s Bogom, na stvorenja Božja, potom na boli, jauke i krike u što smo zatvoreni prostorom i vremenom i iz čega se možemo vinuti preobraženi, uskrsli za Nebo i Boga”.

Fra Mladen Rozić rođen je 6. travnja 1957. godine u Ljutom Docu kod Širokoga Brijega. Pučku školu pohađao je u rodnom mjestu i Biogracima, a srednju školu u Širokom Brijegu 1975. godine. U novicijat Hercegovačke franjevačke provincije stupio je 1983. godine. Studij filozofije i teologije završio je u Sarajevu i Zagrebu, gdje je diplomirao 1991. godine na Filozofsko-teološkom institutu Družbe Isusove.

Kao svećenik djelovao je u Ljubuškom – Humac, Širokom Brijegu te u New Yorku, Čerinu, Tomislavgradu i sada u Bukovici.

Povremeno se javlja sa svojim pjesmama u časopisu Vitko što ga tika Matica hrvatska iz Širokoga Brijega i glasilu Stazama sv. Franje. Podosta je njegovih pjesama uglazbljeno i izvođeno na Zlatnoj harfi. Pisao je pjesmotvore pod pseudonimom za nekoliko albuma duhovne glazbe.

fra_mladen_rozic_promocija_2 fra_mladen_rozic_promocija_3 fra_mladen_rozic_promocija_4 fra_mladen_rozic_promocija_5 fra_mladen_rozic_promocija_6

(www.jabuka.tv | Foto: Vlatko Mikulić)6 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.