ŽZH: Strip objašnjava kako se ponašati za vrijeme požara u stambenim objektima

Uprava civilne zaštite putem stripa dala je građanima jasne upute kako se ponašati za vrijeme požara u stambenim objektima.

Uz dopuštenje Siniše Jembriha, zapovjednika Vatrogasne postrojbe grada Zagreba, prilagodili smo strip kojim se građane želi osvijestiti o opasnostima požara u stambenim objektima, ali i dati svima jasne upute kako se u takvoj situaciji ponašati.

Želja je bila da stripom, na svima razumljiv način, detaljno se prikažu koraci koje je potrebno poduzeti u situacijama kada je iz požarom zahvaćenog stambenog objekta moguća evakuacija i kada to nije moguće, navode iz Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke.

Agencija Bruketa&Zinic&Grey napravila je strip koji prikazuje konkretne, elementarne korake u slučaju požara. ”Dovraga zatvaraj ta vrata!” glavna je poruka i osnovno pravilo u slučaju požara, a kako bi se dodatno privukla pozornost ciljne skupine, stil grafičkog oblikovanja drugačiji je od standardnih piktograma.

I glavni je lik drugačiji od standardno korištenih, generičkih likova u sličnim stripovima, a majica koju nosi ima simboličan detalj – ime benda Vatra i ilustraciju njihova frontmena Ivana Dečaka.

Foto: Uprava civilne zaštite ŽZH

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.