ŽZH: Sindikat najavio treći štrajk upozorenja u svim srednjim školama

Budući da su predstavnici Vlade Županije Zapadnohercegovačke pregovore o Kolektivnom ugovoru s Nezavisnim sindikatom uposlenih u srednjim školama ŽZH vratili na početak, ovime najavljujemo treći štrajk upozorenja koji će se održati 2. ožujka 2017. godine četvrti (4.) školski sat u obje smjene u svim srednjim školama Žuapnije Zapadnohercegovačke.

Radna skupina napravila je isto što i prije godinu dana – odbila gotovo sve naše prijedloge, a oni koji nisu bili odbijeni tada, odbijeni su pod krinkom Odluka o naknadama, objavljenih u posljednjem broju Narodnih novina ŽZH.

Stoga razlozi za štrajk ostaju isti: nepotpisivanje Kolektivnoga ugovora, neisplata obveza po tužbama,  nedonošenje Pravilnika o zapošljavanju i Pravilnika o tehnološkom višku, nedonošenje Zakona o srednjem školstvu, kašnjenje u isplati honorara, Prijedlog Zakona o MIO, nezakonit obračun toploga obroka za mjesec siječanj 2017. godine.

Nećemo napraviti istu grešku kao prošle godine i prekinuti štrajk na prvi poziv Vlade, naučili smo da je to samo kupovanje vremena kojega ionako više nema. Pitamo se što je s pregovorima koje smo imali direktno s premijerom Ćosićem, ministricom Mikulić i ministrom Kraljevićem, upravo zbog neučinkovitosti radne skupine – krajem 2016. smo gotovo imali tekst Kolektivnoga ugovora. Jesu li to ti sastanci kojima se ministrica hvalila u medijima?

Nećemo pristati na mrvice, unaprijed budite svjesni toga. Maćehinski odnos prema korisnicima proračuna vidi se prema tome što ste nam spremni “dati” manje nego je predvidio Granski kolektivni ugovor, tako da “pregovore” s nama pravite jednom običnom smijurijom. To najbolje znaju pojedini predstavnici Vladina pregovaračkoga tima, oni đaci iz klupe najbliže vratima, priopćeno je iz Nezavisnoga sindikata uposlenih u srednjim školama ŽZH.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.