ŽZH se sada može pohvaliti s dvije vatrogaskinje

Županija Zapadnohercegovačka bogatija je za još jednu vatrogaskinju nakon što je u travnju pripadnica DVD-a Jare Marijana Lasić o kojoj smo pisali uspješno položila ispit.

Naime, u petak je u organizaciji Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke u Grudama održano polaganje ispita za dobrovoljnog vatrogasca.

Ispit je položilo osam dobrovoljnih vatrogasaca iz šest dobrovoljnih vatrogasnih društava u Županiji Zapadnohercegovačkoj (DVD Kočerin, DVD Trebižat, DVD Jare, DVD Tihaljina i DVD Gorica), među kojima je i jedna žena, tako da se sada ŽZH može pohvaliti s dvije vatrogaskinje.

Foto: Uprava civilne zaštite ŽZH

Oni su od 3. do 5. lipnja prošli obuku u prostorijama JVP-a Čapljina, te DVD-a Gorica koji su stavili na raspolaganje vatrogasno vozilo i opremu za polaganje praktičnog dijela ispita.

Polaganje ispita za dobrovoljnog vatrogasca održano je pred Povjerenstvom za polaganje stručnog ispita za profesionalne i dobrovoljne vatrogasce u sastavu: Silvio Ostojić, predsjednik i članovi: Mladen Bošnjak, Jadranka Karačić, Svemirko Mikulić i Srećko Vukojević, a u praktičnom dijelu ispita pomagali su Mate Jurković i Dalibor Rezić.

Foto: Uprava civilne zaštite ŽZH

Do sada su u organizaciji Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke u studenome 2023. godine i u travnju i lipnju ove godine ispit položila 43 dobrovoljna vatrogasca, priopćeno je iz Uprave civilne zaštite ŽZH.

Kako je Širokobriježanka Marijana odlučila postati vatrogaskinja?

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.