Poznati hollywoodski glumac posjetio fra Jozu Zovku na Badiji

Za otočić Badiju u korčulanskom arhipelagu sigurno ne bismo niti čuli da se na njemu ne nalazi stari, sada obnovljeni franjevački samostan u kojem zadnjih desetljeća preko ljetnih mjeseci boravi poznati hercegovački franjevac fra Jozo Zovko.

Fra Jozo je poznat kao bivši međugorski župnik, onaj za čije su se službe dogodila Gospina ukazanja, onaj koji je na početku bio skeptičan glede istih, ali je nakon što je u srcu čuo Gospin glas: „Izađi pred crkvu i zaštiti djecu“ i sam postao veliki Gospin apostol i širitelj poruka Kraljice Mira, piše Međugorje.info.

Fra Jozo i u svojim poodmaklim godinama i načet bolešću i dalje ne miruje, već na „svoj otočić“ prima hodočasnike – tražitelje mira, duhovnosti, poniranja u misterij Raspete ljubavi ili one koji su samo potrebiti duhovnog razgovora, savjeta i blagoslova.

Kroz ljeto je na Badiji uvijek živo, smjenjuju se grupe na duhovnim seminarima, a i turisti željni obilaska hladovitih samostanskih zidina ili čistih plaža na kojima se šetaju jeleni i srne.

Nije nepoznanica i da se poznati hollywoodski glumac, nama katolicima iznimno drag zbog svoje uloge Isusa u filmu Mela Gibsona – ‘Pasija’, Jim Caviezel, upravo u tišini samostanskih zidova Badije, u molitvi razmatranjima pripremao za svoj novi film i nastavak Pasije – Uskrsnuće.

Ovih dana Jim Caviezel zajedno sa svojim obitelji, suprugom i njihovih troje posvojene djece, boravi u posjeti Badiji i fra Jozi Zovki. Podsjetimo i kako Jimova supruga Kerri Browitt ima hrvatske korijene, te je i to jedan od razloga zbog kojeg ovaj hollywooski veteran rado boravi u Hrvatskoj. Zadnji puta je to bilo prošle godine kada je krajem svibnja sudjelovao na vjerskom spektaklu u zagrebačkoj Areni pod nazivom „Pogledaj srcem, neka vatra siđe“ u organizaciji Laudato TV-a. Upravo je njegov nastup i svjedočenje izazvalo najviše pozornosti okupljenih vjernika.

(www.jabuka.tv)

22 komentara

 • Ko ne bi rado tamo otišao. Al štaš, triba za sve imat para, ili poznanstava, a to dvoje ide uvijek skupa.
  Nije za proleterijat duhovna obnova. Za njega je ori dok se ne srušiš 😁, a oni sa parama se “duhovno obnavljaju” na finim otočićima.

   • “Pajdo” sta si se uzmucio 😁 ja znam svoje granice, nemam ja sta tamo trazit, moja duhovna obnova je u basci. Ali sto je je, bilo bi se lipo malo obnovit na tom otocicu 😁
    Bez lazne skromnosti.

  • Znam da su nekad i mogli ići volnteri pa mlad nisu htjeli jer tamo ,,nema ništa, dosadno” Zato šuti i eto radi dok se ne srušiš

 • Sjetim se fra Joze, i svoga školovanjaća u širokobriješkoj Gimnaziji, kolone autobusa koji su tu dolazili, u vrijeme odmora smo ih znali prebrojati i do 200-njak, kako god i sta neko mislio mislim da je njegovo odsustvo uveliko utjecalo na turizam u Širokom!

 • Dosta se fra Jozo promijenio,ako se može fra Jozo da se napravi crkva na purungaju,tami već temelj ima,svi bih to željeli koji živimo na Puringaju,a ima dosta stanovnika

 • Lipše ne bilo na otočiću kod Dubrovnika bio je nečije vlasništvo pa mora otići
  Lipo je bilo iudovicama i djeci pog branitelja koji su tamo ljetovali.
  Nekome uvik valja nemo dobro.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.