ŽZH: Obiteljima s troje i više djece isplaćeno 813.500 KM za studeni

Obiteljima s troje i više djece iz Proračuna Županije Zapadnohercegovačke u srijedu je isplaćeno 813.500 KM.

Kako su naveli iz Ministarstva financija Županije Zapadnohercegovačke, riječ je o isplati novčane potpore za mjesec studeni. U pitanju je nova demografska mjera čija je primjena u ovoj županiji počela nedavno.

Naknadu od 500 KM za mjesec listopad dobilo je 1.609 djece s područja Ljubuškog, Gruda, Širokog Brijega i Posušja, dok je za studeni taj broj porastao na 1.627.

Navedena mjera u vidu potpore obiteljima s troje i više djece definirana je Zakonom o zaštiti obitelji s djecom kojeg je Vlada Županije Zapadnohercegovačke donijela u srpnju ove godine.

Radi se o vrsti mjesečnog dječjeg dodatka na kojeg ima pravo svako treće, četvrto i sljedeće dijete u obitelji s područja ove županije do navršenih sedam godina života, a kako bi ostvarila pravo na ovu potporu obitelj treba imati prebivalište na području Županije Zapadnohercegovačke najmanje tri godine prije podnošenja zahtjeva koji se može podnijeti svakim radnim danom u nadležnom Centru za socijalni rad.

Pravo na naknadu se ostvaruje od prvog dana sljedećeg mjeseca po podnošenju zahtjeva.

Izmjenama i dopunama proračuna Županije Zapadnohercegovačke za 2022 godinu na stavci koja se odnosi na potporu obitelji s troje i više djece izdvojeno je 3.300.000 KM, dok će prema riječima dopredsjednika Vlade ŽZH i ministra financija Tonija Kraljevića u idućoj godini ta stavka iznositi više od 10 milijuna KM. 

Usvojen rebalans proračuna ŽZH: Proračunskim korisnicima stiže novčana pomoć

(www.jabuka.tv)

29 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.