ŽZH: Ministar Zovko obrazložio promjene u predloženom zakonu o namještenicima u tijelima državne službe – Jabuka.tv

ŽZH: Ministar Zovko obrazložio promjene u predloženom zakonu o namještenicima u tijelima državne službe

Četrnaesta redovna sjednica Skupštine Županije Zapadnohercegovačke održana je u srijedu u Širokom Brijegu.

Nakon usvajanja zapisnika s prethodne sjednice, zastupničkih pitanja, primjedbi i prijedloga, krenulo se na preostale četiri točke dnevnog reda u kojima su bila tri prijedloga zakona o izmjenama.

Usvojen je Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o namještenicima u tijelima državne službe u ŽZH.

Najvažnije promjene u spomenutom zakonu prije početka sjednice Skupštine obrazložio je ministar pravosuđa i uprave ŽZH Kristijan Zovko.

Kristijan Zovko

Iz prakse koju smo imali iz sudskih rješenja htjeli smo neke odrednice bolje propisati. Jedna od novina je i da se kandidati mogu testirati prilikom prijema. Ravnatelj ili rukovoditelj tijela uprave morat će donijeti pravilnik prije samog raspisivanja internog natječaja. Pošto se većina namještenika prima putem javnog natječaja, a veoma mali broj bude primljen internim natječajem, pa smo odredbe koje su bile propisane ‘interno’ brisali te smo ih prebacili u javni natječaj kako bi bio jasniji. Uveli smo, također, pravo žalbe te da se sporovi rješavaju na općinskim sudovima, a ne na županijskim, objasnio je za Jabuka.tv ministar Zovko.

Skupština ŽZH po skraćenom postupku usvojila je Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o organizaciji tijela uprave u ŽZH te Prijedlog Zakona o izmjenama Zakona o šumama.

Također, usvojen je i Prijedlog Odluke o raspodjeli sredstava utvrđenih Proračunom ŽZH 2020. godinu za tekuće prijenose za političke stranke za razdoblje siječanj – ožujak 2020. godine.

Ministar Pejić za Jabuka.tv: U ŽZH 10 osoba pod zdravstvenim nadzorom

(www.jabuka.tv)


12 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.