Ministar Pejić za Jabuka.tv: U ŽZH 10 osoba pod zdravstvenim nadzorom – Jabuka.tv

Ministar Pejić za Jabuka.tv: U ŽZH 10 osoba pod zdravstvenim nadzorom

Na području Županije Zapadnohercegovačke nema potvrđenog slučaja koronavirusom, no deset osoba je stavljeno pod zdravstveni nadzor, potvrdio je za Jabuka.tv županijski ministar zdravstva Tomislav Pejić.

U srijedu ujutro je održana šesta sjednica Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi ŽZH na kojem su usuglašene nove preporuke koje će tijekom dana objaviti.

Trenutno u našoj županiji nemamo potvrđen slučaj koronavirusa, ali imamo deset osoba koje su stavljene pod zdravstveni nadzor, a koji nemaju nikakve simptologije. Tri osobe su već izašle iz tog nadzora. Situacija je za sada stabilna, ali znate da s takvom vrstom virusa i zaraznih bolesti treba uvijek biti na oprezu. Apelirao bih na pučanstvo da se pridržavaju preventivnih mjera i da poštuju te da budu odgovorni u provođenju mjera koje je naložio krizni stožer, izjavio je za portal Jabuka.tv ministar zdravstva ŽZH Tomislav Pejić.

ŽZH nema svoju bolnicu pa samim time ni prostor za izolaciju pacijenata u slučaju pojave koronavirusa.

Na Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar organiziran je akutni odjel za izolaciju, a na prošloj sjednici Vlade ŽZH izdvojili smo određena sredstva za opremanje tog odjela. U slučaju da se pojavi sumnja na koronavirus na području naše županije, pacijent će biti smješten i testiran u SKB Mostar, zaključio je ministar Pejić.

Dom zdravlja Široki Brijeg otkazao sve redovite preglede i prima samo hitne slučajeve

(www.jabuka.tv)


15 komentara

 • Šta tebe brigaju njihova imena. Budi obziran i odgovoran i slijedi naputke i preporuke.
  Ne znam šta će ti imena ili bi provodio diskriminaciju u odnosu na osobe za koje postoji sumnja i da su potencijalno zaražene?
  A šta ako ima više osoba s istim imenom i prezimenom?
  Ispravno bi bilo da su te osobe pod strogim nadzorom i kontrolama, i da sami budu maximalno odgovorni za sebe i ostale. A ne da se u javnosti počmu provlačiti neka imena i dovede do javnog “linča”

 • A ministra silna i čupice/kosice!! Kad nam je takav balavac ministar, zdravstvo nema izgleda!!! Sta to ti mozes iz prakse i struke poboljsati kad si i sam u strtu!? A o tebi kao osobi nista dobra cuo nisam

  • Kako te nije sram ovako vrijeđati dr.Pejića?! On je prije svega čovjek a o struci ne trebam ni govoriti. Da nam Bog da još ovakvih doktora.
   A očito si ti “ljudina”, samo takva!

 • TO JE SRAMOTA I TO VELIKA ,ZATVORITI DOM ZDRAVLJA U ŠIROKOM BRIGU OSIM ZA HITNE SLUČAJEVE!TO JE NEČUVENO, SVE ŠTO POSTOJI I ŠTO EGZISTIRA U ŠIROKOM TREBALO JE ZATVORITI PRIJE DOMA ZDRAVLJA.DAKLE, DOM ZDRAVLJA JE TREBAO BITI ZATVOREN POSLJEDNJI KAO DA JE KUGA POBILA SVE I NEMA VIŠE SMISLA DRŽATI GA OTVORENIM,
  OVAKO, UMJESTO ZADNJI ,NAŠI DOKTORI SU POBJEGLI I PRIBJEGLI NEČUVENOM NAČINU PREMA SUGRAĐANIMA.
  TKIO GOD JE DONIO OVAKU ODLUKU, NEMA VEZE S HIPOKRATOVOM ZAKLETVOM NITI S IKAKVOM LJUDSKOM HUMANOŠČU.
  UMJESTO LJUDIMA POMAGATI I ŽRTVOVATI SE AKO TREBA A POSAO ,ODNOSNO ZANIMANJE IM JE TAKVO DA IM JE TO U SREDIŠTU POSLA, ONI BJEŽE-KAO KUKAVICE.
  OPET, KAŽEM, VELIKA , VELIKA SRAMOTA SVIMA NJIMA NA DUŠU.

 • Gosp.ministre po čijim uputama D.Zdravlja u Širokom ne radi,ne mogu se izvaditi nalazi ni ništa.Tvoji usr.ni djelatnici iz tog usr.nog d.zdravlja istovremeno dok nas tamo odbijaju idu u banke,poštu,poreznu,mup itd..Pa kako je to moguce oni nas nece zarazit a mu njih hocemo.MRŠŠŠ

 • U kojoj si ti skoli bila djava te lipi odnijo sta su dezinficirane jesi normalna ti malo prohodaj po skolam pa onda pricaj skole nisu ciscene po 30 godina

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.