ŽZH: Gruđani najviše zainteresirani za borbu protiv korupcije, Ljubušaci najmanje

Centar za građansku suradnju iz Livna od 17. do 20. listopada realizirao je četiri informativne ulične akcije, i to u Ljubuškom, Širokom Brijegu, Grudama i Posušju.

Na uličnim akcijama građani su imali mogućnost iskazati svoju podršku inicijativi za izmjene zakonodavnog okvira pri zapošljavanju u javnom sektoru ŽZH koju je pokrenuo CGS.

Cilj uličnih akcija je informiranje stanovništva Županije Zapadnohercegovačke o nalazima istraživanja pravnog okvira za zapošljavanje u javnom sektoru u ŽZH. Također, volonteri su dijelili i promotivni materijal kroz koji su predstavljeni nedostatci i preporuke zakonodavnog okvira. Navedeno istraživanje i analizu je proveo Centar za građansku suradnju uz podršku pravnih stručnjaka i analitičara.

Svi zainteresirani građani iz ŽZH imali su mogućnost doznati više informacija o zakonodavnom okviru za zapošljavanje u javnom sektoru te o nužnim izmjenama koje donositelji odluka trebaju provesti u narednom periodu kako bi svi stanovnici imali priliku za ravnopravno i transparentno apliciranje i zapošljavanje u javnom sektoru na ovom području BiH.

Korupcija prilikom zapošljavanja u javnom sektoru ŽZH: Analiza otkrila 12 nedostataka

Provedbom aktivnosti u okviru projekta „Podrška uključivanju građana ŽZH i HBŽ u borbi protiv korupcije pri zapošljavanju u javnom sektoru“ cilj je potaknuti aktivno sudjelovanje građana i građanki u detektiranju i rješavanju konkretnih problema u vezi s korupcijom, nepotizmom i stranačkim zapošljavanjem.

Ulične akcije su uspješno provedene te su stanovnici ŽZH upoznati s predmetnom tematikom, najveći interes građana je bio u Grudama, a najslabiji u Ljubuškom. Na uličnim akcijama građani su također mogli dati svoj potpis podrške inicijativi za izmjenu zakonodavnog okvira pri zapošljavanju u javnom sektoru, a zainteresirane osobe mogu to i dalje učiniti popunjavanjem kratkog online obrasca koji se nalazi na LINKU.

Građani su pozvani su da prijave nepravilnosti pri zapošljavanju te su zainteresirane osobe upoznate da se mogu obratiti Centru za građansku suradnju ukoliko se suočavaju s navedenim problemima, ali i također, ukoliko su njihova radnička prava umanjena ili ugrožena, napominju iz navedenog Centra.

Širokobriježani potpisivali peticiju protiv korupcije pri zapošljavanju u javnom sektoru ŽZH

(www.jabuka.tv | Foto: CGS Livno)

7 komentara

  • U grudan nema bitni ministarstava u smislu mogucnosti znacajnije korupcije, poosuušje je leglo korupcije gospodarstvo i prostorno tu se pajdo muti i pravi dugorocno nepopravljiva steta

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.