ŽZH dobila nove mlade i perspektivne nogometne suce

Polaganje ispita za mlade nogometne suce održano je u Ljubuškom u organizaciji Udruge nogometnih sudaca i instruktora ŽZH.

Ispit za nogometnog suca mogli su pristupiti kandidati od 16 godina od 35 godina, a polaganjem ispita mogu obavljati dužnost suca na seniorskim i veteranskim utakmice s navršenih 18 godina.

Uvodni dio, pripremu teorije i pismenog rada odradili su instruktori suđenja Marinko Jelic i Gojko Bandić, a pismeni dio pripremio je Miro Hrkać. Tako su Josip Ćuže, Fran Glavaš, Frano Glavaš, Ivan Grubišić, Ivan Tomas, Marko Majstorović, Franko Zlopaša i Filip Granić su uspješno položili ispit i postali članovi i sudjeluju u radu Udruge te položenim ispitom omogućava im se stjecanje sudačkog iskustva na Hej omladinskoj ligi, piše ljportalj.com.

Zahvaljujući dobrom i predanom radu Udruge nogometnih sudaca Zapadnohercegovačke županije sada napokon Ljubuški, Široki Brijeg i Grude imaju dovoljno sudaca, jedino Posušje ima manjak kadra te se još moraju potruditi kako bi i Posušje imalo kvalitetne suce.

Ljubuški, Široki Brijeg i Grude sada imaju dovoljno sudaca, jedino Posušje ima manjak kadra još uvijek

Mentor Tarik Kečo je jako zadovoljan kandidatima koji su položili ispit, a nakon polaganja nastavljeno je druženje starih iskusnih i novih mladih sudaca.

Svi kandidati su nogometaši, koji su aktivno sudjelovali u svojim klubovima. Po onome što smo vidjeli zadovoljni smo kandidatima jer su svi položili pismeni dio.

Sad je na nama u Udruzi da od njih pokušamo napraviti nogometne suce za najviše domete, pa čak i Europu.

Svi kandidati su dobili kompletnu sudačku opremu, knjige s pravilima nogometne igre i satove, tako da im samo preostaje da budu delegirani za utakmicu i odrade najbolje svoj posao. Sada imamo 23 nova mlada i perspektivna suca i ako ovako nastave pred njima je svijetla budućnost, kazao je premijerligaški nogometni sudac Goran Paradžik, predsjednik Udruge nogometnih sudaca i instruktora u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.