ŽZH dobila četiri visokotlačne pumpe za predstojeću protupožarnu sezonu

Pripremajući se za protupožarnu sezonu Šumsko-gospodarsko društvo Županije Zapadnohercegovačke d.o.o. sa sjedištem u Posušju na čijem je čelu Ante Begić nabavilo je četiri visokotlačne pumpe.

Ove pumpe svakako će dobro doći za predstojeću protupožarnu sezonu, posebice na šumovitom planinskom području naše županije, rekao je Ante Begić pokazujući pumpe predstavnicima Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke.

OERTZEN HDL 200 je visokotlačna pumpa (200 bari) za gašenje požara sastoji se od spremika kapaciteta 300 litara vode, čeličnog okvira sa gumenom oblogom koja štiti od oštećenja te regulatora broja okretaja na pumpi (1450 o/min).

Modul je pokretan sa 1-cilindričnim četverotaktnim benzinskim motorom snage 9.6 kW/13ks s pregledom tlaka ulja u motoru, poteznim užetom za pokretanje i metalnim spremnikom kapaciteta 5 litara.

(www.jabuka.tv) 


4 komentara

  • A zasto se ne udruze ove nase zupanije u hercegovini i kupe jedan air tractor? Bez njega smo nemocni tokom ljeta kad gori ovaj krsovit teren bez ikakva pristupnog puta

  • A ko će voziti airtraktor, možda ovi što kupuju vatrogasne škole na trnu u nikad nije kasno, imaju oni i za air traktor potvrdu,

  • Dok god imamo ovi ludi piromana i mozgova koji pale nekontrolirano,i smece bacaju svukud pa se nadje biser koji to smece zapali u nadi da ce nesto ocistit a samo izazove pozar ,dzaba sve treba primjenivati kazne za piromane kao i za ove sto smece svukud ostave pa ga drugi cisti paleci!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.