Zvečevo traži predstečajnu nagodbu

Tvrtka Zvečevo izvijestila je putem Zagrebačke burze da je podnijela prijedlog o otvaranju predstečajnog postupka na Trgovačkom sudu u Slavonskom Brodu, zbog čega je Burza obustavila trgovanje dionicama te tvrtke do 12,30 sati.

“S obzirom na to da informacija o podnošenju prijedloga za otvaranje predstečajnog postupka predstavlja informaciju za koju je razumno očekivati da u značajnoj mjeri može utjecati na cijenu dionica Izdavatelja, nastala je situacija u kojoj je potrebno zaštititi ulagatelje tako da se trgovina predmetnim dionicama obustavi do trenutka kada javnost bude potpuno i točno informirana o navedenim okolnostima”, navodi se u obrazloženju Burze, prenosi Index.

Račun tvrtke u blokadi

Slijedom toga trgovina dionicama Zvečeva uvrštenim na uređeno tržište Burze obustavlja se do 12,30 sati, što je prema ocjeni Burze uvjet da se omogući fer i pravično trgovanje jer se može pretpostaviti da će objavom navedene obavijesti svi ulagatelji raspolagati informacijama potrebnim za donošenje investicijskih odluka.

Po podacima uprave Zvečeva od sredine svibnje, kada je radnicima nakon štrajka isplaćena plaća za ožujak, račun tvrtke je bio u blokadi 40 dana zbog problema u poslovanju, a uprava je kazala da intenzivno radi na financijskoj konsolidaciji.

Propali s Todorićem

Propast Zvečeva krenula je nakon eskalacije krize u Agrokoru. Među blokiranim Agrokorovim dobavljačima našlo se i Zvečevo, ali nakon toga nisu uspjeli stabilizirati poslovanje. Brojne kompanije koje su se u poslovanju oslonile na Todorića i njegovu financijsku piramidu, mogle bi krenuti putem Zvečeva.

Jedna od najugroženijih kompanija je Franck, kojoj je Agrokor bio glavni kupac – i ostao dužan stotine milijuna kuna.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.