Uvjeti MMF-a: Uz trošarine, provjeriti BH Telecom i HT Mostar

Rezidentni predstavnik MMF-a u BiH Francisco Parodi rekao je kako ta međunarodna institucija ostaje pri svojim uvjetima i reformama koje moraju biti ispunjeni kako druga tranša bila operativna.

”Iste četiri mjere i dalje ostaju za zaključivanje prvog pregleda po EFF-u (proširenom aranžmanu, op.ur.). Te mjere su i povećanje trošarina u svrhu povećanja investicija u infrastrukturu, usvajanje zakona o osiguranju depozita u bankama u BiH u svrhu završetka reforme zakona u bankarskom sektoru”, rekao je Parodi za Dnevni avaz.

Osim trošarina i depozita, uvjet je, u kako tvrdi Parodi, i ”početak temeljite procjene vrijednosti (due dilidence) za BH Telecom i HT Mostar i završetak procesa usvajanja izmjena i dopuna Zakona o Agenciji za bankarstvo F BiH”.

Avaz navodi ako Parodi nije mogao reći do kada je rok za ove uvjete.
”S obzirom na kašnjenja u provedbi mjera koje su dogovorene za prvi pregled, nužni su daljnji razgovori između MMF-a i vlasti o politikama kako bi bilo utvrđeno hoće li zaključivanje ovog pregleda iziskivati dodatne mjere”, rekao je.

Podsjećamo, u ožujku je federalna ministrica financija Jelka Miličević potvrdila je kako vlasti prihvaćaju da međunarodni savjetnici za provođenje operativne i financijske dubinske analize analiziraju situaciju u spomenutim poduzećima.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.