Županijski odbor HDZ-a BiH: Migranti iz drugih županija ne mogu u HNŽ

Sa sjednice Županijskog odbora HDZ-a BiH HNŽ, kojoj je nazočio i predsjednik stranke Dragan Čović, upućena je potpora županijskom ministru unutarnjih poslova Slađanu Bevandi u vezi s jutrošnjom akcijom policije koja je deblokirala ulaz na odlagalište komunalnog otpada na Uborku kod Mostara.

Na sjednici je riječi bilo i o migrantskoj krizi te je jednoglasno podržan zaključak kako se neće dopustiti da se migranti iz drugih županija prebace na područje Hercegovačko-neretvanske županije, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Razgovarano je i o predsjedničkim izborima u Republici Hrvatskoj te je istaknuto da HDZ BiH podržava kandidatkinju HDZ-a RH na predsjedničkim izborima – Kolindu Grabar Kitarović. Iz HDZ-a BiH pozvali su stanovnike BiH koji imaju pravo glasa na hrvatskim predsjedničkim izborima da u što većem broju izađu na izbore i podrže Grabar Kitarović.

O funkcioniranju zakonodavne i izvršne vlasti HNŽ-a na sastanku su se referirali predsjednik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg i zamjenik predsjedatelja Skupštine HNŽ-a Tomislav Martinović.

Čović je u svom obraćanju govorio o trenutnoj političkoj situaciji i formiranju Vijeća ministara BiH.

Vezano za lokalne izbore koji će se održati sljedeće godine u BiH, Čović je istaknuo važnost dobre pripreme koju treba odraditi prije samih izbora, dodavši kako je cilj zajedno sa strankama Hrvatskog narodnog sabora ostvariti uvjerljivu pobjedu u svim sredinama gdje su Hrvati u većini, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.