Zuckerberg već izgubio 7 milijardi dolara

Osobno bogatstvo Marka Zuckerberga u nekoliko je sati palo za gotovo 7 milijardi dolara, što ga je srušilo na listi najbogatijih ljudi na svijetu, nakon što se oglasio zviždač i zbog prekida rada vodeći proizvodi Facebooka Inc, prenosi Bloomberg.

Prodajom dionica diva društvenih medija pala u ponedjeljak oko 5 posto, doprinoseći ukupnom padu od oko 15 posto od sredine rujna.

Pad vrijednosti dionica u ponedjeljak je Zuckerbergovu vrijednost snizio na 120,9 milijardi dolara, pa ga je Bill Gates spustio na 5. mjesto Bloombergovog indeksa milijardera. Izgubio je bogatstvo od oko 19 milijardi dolara od 13. rujna, kada je vrijedio gotovo 140 milijardi dolara, prema indeksu.

Wall Street Journal 13. rujna počeo je objavljivati ​​niz priča temeljenih na predmemoriji internih dokumenata, otkrivajući da je Facebook znao za širok raspon problema sa svojim proizvodima, poput štete koju Instagram ima za mentalno zdravlje tinejdžerica i dezinformacija o neredima na Kapitolu 6. siječnja – dok su istovremeno umanjivali značaj tih pitanja u javnosti.

Izvješća su privukla pozornost državnih dužnosnika, a u ponedjeljak se zviždač otkrio, prenosi Avaz.

Forbesova lista najbogatijih (Foto: Screenshot via Twitter)

Kao odgovor, Facebook je naglasio da su pitanja s kojima se suočavaju njegove usluge, uključujući političku polarizaciju, složena i da nisu uzrokovana samo tehnologijom.

Prve procjene o gubitku bogastva kod Zuckerberga (Foto: Screenshot via Twitter)

Mislim da ljudima daje utjehu pretpostaviti da mora postojati tehnološko ili tehničko objašnjenje za pitanja političke polarizacije u Sjedinjenim Državama, rekao je za CNN Nick Clegg, potpredsjednik Facebooka za globalna pitanja.

Zviždačica uzdrmala Facebook

Pali Facebook, Instagram, WhatsApp…

Što se događa s Facebookovim serverima? Stručnjaci se čude istovremenom padu

(www.jabuka.tv)

4 komentara

  • Ma kakvi nije baš vidimo, po ovom zadnjem skandalu sa tzv. pandorinim dokumentima, koliko ovim bogatašima ‘nije stalo’ do njihova gomilanja bogatstva. Upravo suprotno, takvi paze na svaki pfening.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.