Široki kažnjen s 2.500 KM, Zrinjski s pet, a Čelik s 9.500 KM – Jabuka.tv

Široki kažnjen s 2.500 KM, Zrinjski s pet, a Čelik s 9.500 KM

Disciplinska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine izrekla je visoke novčane kazne za Čelik, Sarajevo i Željezničar za propuste i prekršaje u četvrtom, petom i šestom kolu Premijer lige BiH. Čelik je kažnjen s ukupno 9.500 KM, Sarajevo sa 8.500, a Željezničar sa 6.500 KM.

Klub iz Zenice kažnjen je sa 3.500 KM zbog rasističkog navijanja i upotrebe pirotehničkih sredstava tijekom susreta 4. kola protiv Travnika, te sa 6.000 KM zbog ponovljenog slučaja rasističkog navijanja i upotreba pirotehničkih sredstava u meču protiv Sarajeva, priopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

FK Sarajevo je također kažnjen sa 6.000 KM zbog upotrebe pirotehničkih sredstava tijekom meča sa Čelikom što je izazvalo prekid utakmice u trajanju od 19 minuta. Dodatnih 2.500 KM Sarajevo će morati platiti zbog propusta u organizaciji utakmice četvrtog kola protiv Zrinjskog (upotreba pirotehničkih sredstava i megafona).

Nogometni klub Željezničar kažnjen je sa 1.000 KM zbog propusta u organizaciji utakmice petog kola protiv Veleža na Grbavici, a sa 1.500 KM zbog neprimjerenog skandiranja navijača tijekom meča protiv Mladosti u gostima.

Dodatnih 4.000 KM Željezničar će morati platiti zbog kršenja Pravilnika ponašanja članova nogometne organizacije i komentiranja suđenja. Predsjednik FK Željezničar Almir Gredić kažnjen je sa 3.000 KM zbog kršenje Pravilnika ponašanja članova nogometne organizacije.

HŠK Zrinjski kažnjen je sa ukupno 5.000 KM – 3.000 zbog propusta u organizaciji utakmice protiv Širokog Brijega i upotrebe pirotehničkih sredstava, te sa 2.000 KM zbog propusta u organizaciji utakmice protiv Čelika i upotreba pirotehničkih sredstava.

Fudbalski klub Drina morat će u kasu Saveza platiti 4.500 KM. Klub iz Zvornika tri puta je kažnjen sa po 1.000 KM zbog kršenja Propozicija natjecanja tijekom susreta protiv Rudara, Slavije i Borca, te sa 1.500 KM zbog kršenje Pravilnika ponašanja članova nogometne organizacije i komentiranje suđenja.

Novčano su kažnjeni i Široki Brijeg sa 2.500, Rudar i Slavija sa po 2.000, Borac sa 1.500, te Travnik i Velež sa po 1.000 KM. Kažnjeni su i treneri Travnika Almir Memić sa 2.000 KM, te Slavije Darko Vojvodić sa 1.000 KM zbog kršenja kodeksa ponašanja.

Široki Brijeg je kažnjen zbog propusta u organizaciji utakmice 4. kola odnosno upotrebe pirotehničkih sredstava domaćih navijača (1.000 KM) te zbog kršenja Pravilnika ponašanja članova nogometne organizacije i komentiranja suđenja utakmice 6. kola (1.500 KM).

(Jabuka.tv | Fena)


11 komentara

  • Hahahahaha, “upotreba pirotehničkih sredstava i MEGAFONA”… pa ovi su totalno skrenuli s pameti, što im megafon smeta? Samo gledaju kako da uzmu pare od kluba. Vrijeme je da se klubovi malo organiziraju i zajednicki im reknu, dosta je.

  • Samo kažnjavajte to nisu navijaći kluba to je skupina ološa i drogeraša treba im zabranit pristup stadionu

    • A da malo bolje pročitaš tekst vidio bi da manje više i nema veze kazna sa “ološom i drogerašima” .

  • Vidi ovog cuj drogerasa ma ti si tup glup i bogami neupotrebljiv bolan procitaj nekad ako neskontas od prvog puta ponovi nekoliko puta pa onda komentiraj…

  • Zbog bacanja pirotehnički predmeta ko to baca nego olos i drogerasi koji se nazivaju navijaci glupsoni procitajte bolje clanak ili vam je droga udarila u glavu stvarno ste glupi

  • Kakve su ono izjave Šilića za našeg Nigerijca, kao ne zna kad će se moći registrirati !? Zašto se na kaže ima li ikakvih problema sa tim, zna li itko išta !?!?

    • Zbog promijenjenog kriterija razine sigurnosti Nigerije kao drzave i samim time mogucnosti dobivanja radne dozvole, trebala mu je viza D kategorije. Isao je to u Zagreb rijesiti, i trebao je dobiti, medjutim na putovnici vise nije imao mjesta za udariti pecat i nisu mu je htjeli ovjeriti. Zatim je isao u Nigeriju vaditi novu putovnicu i sada ponavlja postupak. Klub i Ajayi rade sve sto je u njihovoj mogucnosti da to rijese sto prije, ali stvar je administrativne prirode.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.