Zračna luka Mostar ima sjajne rezultate, ostvarili prijeratni promet

Zračna luka Mostar je tijekom protekle godine uspjela ostvariti prijeratni promet od 80.000 putnika, dok se za ovu godinu očekuje povećanje broja za 30 posto, istakao je direktor mostarskog Aerodroma Marin Raspudić u razgovoru sa ministrom komunikacija i transporta BiH Damirom Hadžićem.

Hadžić je rekao da je ovaj strateški infrastrukturni objekt za gospodarski razvoj BiH, posebno važan za razvoj šire mostarske regije i naglasio da se svi nivoi vlasti u BiH moraju aktivno uključiti u razvoj i unapređenje infrastrukture mostarskog Aerodroma.

“Mostarska zračna luka važan je faktor razvoja turizma BiH. Ministarstvo komunikacija i transporta BiH podržava napore odgovornih ‘Zračne luke Mostar’ na preuzimanju putnika iz Splita i Dubrovnika kojima je krajnja destinacija Međugorje”, naglasio je Hadžić.

Raspudić je naglasio da će Aerodrom Mostar svojim finansijskim sredstvima osigurati zadržavanje licence, ali je za razvoj infrastrukture ovog aerodroma potrebna podrška svih nivoa vlasti.

On je upoznao Hadžića o interesiranju EU za Aerodrom Mostar i Projekat “Er net” /AIR NET/ koje je financiran sredstvima EU u okviru IPA CBC Jadranskog programa, priopćeno je iz Ministarstva komunikacija i transporta BiH.

Raspudić je istakao da je cilj ovog projekta uspostavljanje novih direktnih letova koji povezuju istočnu i zapadnu obalu Jadrana, kako bi se poboljšala dostupnost i mobilnost u ovom području i efikasnije povezale zemlje regije.

Prvi “Er net” let iz Mostara za Bari pokrenut je 27. lipnja prošle godine, a druga zračna veza od Trsta do Mostara 31. kolovoza 2012. godine.

Tijekom ovogodišnje ljetne sezone ovoj mreži letova pridružiće se i Aerodrom Niš.

Letovi iz Mostara za Bari i Trst traju manje od jednog sataa, a cijena jednosmjerne karte je 79 eura, sa uključenim taksama.

Tijekom sastanka dogovorena je posjeta Hadžića i ministra prometa i komunikacija FBiH Envera Bijedića Aerodromu Mostar.

Tom prilikom, dva resorna ministra razgovarat će sa predstavnicima grada Mostara i Zračne luke Mostar o načinu očuvanja i unapređenja rada ovog aerodroma. (Nezavisne.com)

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.