Iz kruga Policijske uprave Mostar ukraden automobil

Mostarskoj policiji se dogodio neugodan slučaj, koji se tek prepričava u njihovim redovima, a on glasi ovako: ‘Drski kradljivac je iz željeznom ogradom omeđena kruga Policijske uprave usred grada uspio neopaženo ukrasti golf 2 bijele boje, pa je zbog toga odmah suspendiran neoprezni policajac koji je sporne noći dežurao u postavljenom kiosku na službenom ulazu za automobile’.

Ni broja šasije

Nikome nije jasno kako mu je to pošlo za rukom pa je pokrenuta čitava istraga. Početni trud inspektora nije dao nikakva rezultata. Naime, osim što nisu imali pojma tko bi mogao biti kradljivac, čak nisu znali ni čije je vozilo ukradeno?!

Kako neslužbeno doznajemo, nepropisno parkirani golf je tjedan dana ranije u krug dovezlo specijalno vozilo ‘pauk’, da bi se ubrzo ispostavilo da se na njemu nalaze lažne registracijske oznake, što je opet kazneno djelo. Kao takav, slučaj je otišao na stol inspektora, koji nisu mogli ući u vozilo bez procedure koja nalaže odobrenje dežurnog tužitelja. I dok su se oni bavili papirologijom, netko je iskoristio to vrijeme i odvezao auto u nepoznato. Nisu stigli zapisati ni broj šasije, što bi im barem olakšalo potragu za mogućim vlasnikom. Ostale su im samo lažne oznake. Ni sigurnosne kamere na zgradi PU Mostar nisu im bile od velike pomoći, jer ne ‘pokrivaju’ baš taj dio kruga gdje je vozilo bilo parkirano, ali su na kraju, kako se policijskim rječnikom spominje, operativnim radom došli do vlasnika, što je ponovno stvorilo bizarnu situaciju, jer ga nisu mogli osumnjičiti za krađu vlastitih kola, pa je sve završilo na prekršajnoj prijavi. Međutim, policajac koji je čuvao ulaz nije tako dobro prošao, jer je protiv njega pokrenut disciplinski postupak. Kako se dalo vidjeti, njegovi kolege su jučer pod budnim okom držali svaku nepoznatu osobu, što ukazuje u kakvoj se alarmantnoj situaciji radilo, a vjerojatno su ih i šefovi strogo ukorili.

Nije prvi slučaj

Inače, ovaj slučaj je bio vrhunac u posljednje vrijeme zabrinjavajućeg porasta kaznenih djela, među kojima prednjači i automafija, kojoj policija u Hercegovini nikako ne može stati na kraj. Zanimljivo je da ovo nije prvi slučaj krađe vozila iz ovog kruga. Velika “frka” se digla i prije nekoliko godina kada je netragom nestao BMW naknadno ubijenog Emira Hadžića, koji se u to vrijeme nalazio u pritvoru. (Večernji list)

(www.jabuka.tv)

2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.