Ukinuta zabrana online klađenja u BiH

Regulacijska agencija za komunikacije (RAK) povukla je, nakon velikog pritiska javnosti, spornu odluku o zabrani online klađenja na velikim svjetskim kladionicama ističući kako bi ranije donesena odluka o zabrani mogla prouzročiti štetne posljedice, priopćeno je u četvrtak iz RAK-a.

“Odlukom se sprječavaju potencijalni neželjeni učinci koje je nalog mogao polučiti, prije svega u smislu slobodnog pristupa internet sadržajima koji nisu sporni s aspekta zakona o igrama na sreću Federacije BiH”, navodi se u priopćenju RAK-a.

Vlasti u Bosni i Hercegovini bile su zabranile online klađenje na internetskim stranicama velikih svjetskih kladionica, ističući kako se na taj način izbjegava plaćanje poreza na igre na sreću.

Regulacijska agencija za komunikacije (RAK) je po zahtjevu ministarstva financija Federacije BiH i porezne uprave Federacije BiH bila naložila pružateljima internetskih usluga da do 15. ožujka onemoguće pristup internetskim stranicama s kojih se, kako se ističe, nezakonito pružaju usluge online klađenja. (Hina)

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.