Zovko: Popravlja se epidemiološka situacija na području ŽZH

Epidemiološka situacija na području Županije Zapadnohercegovačke popravlja se no i dalje treba biti oprezan, izjavio je glasnogovornik Stožera civilne zaštite ŽZH Stipan Zovko.

Broj aktivnih slučajeva Covida-19 smanjuje se već dva tjedna i može se reći kako je situacija znatno povoljnija, ali zahtjeva i dalje oprez i odgovornost svih nas. Broj aktivno oboljelih s 1.550 spustio se na 852 i ima daljnju tendenciju pada, kazao je za Fenu Zovko.

Naveo je da Zavod za javno zdravstvo ŽZH i Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne skrbi ŽZH svakodnevno prate situaciju i obavještavaju Stožer civilne zaštite te predlažu mjere koje su primjerene situaciji.

Za razliku od ostatka Federacije BiH gdje je na snazi mjera ograničavanja kretanja od 21 sat do 5 sati ujutro, u ŽZH kretanje je zabranjeno u vremenu od 23 sata do 5 sati ujutro.

Trenutno nema naznaka skorom ukidanju mjere ograničenja kretanja koja je na snazi od 23 sata do 5 sati. Ta mjera pokazala se učinkovitom jer smanjuje broj kontakata koji svakodnevno ostvarujemo, ali je i olakšala posao Uprave za inspekcijske poslove koja je zbog dodatnih zadaća pod povećanim pritiskom, naglasio je Zovko.

Zahvalio je građanima koji se, kako je rekao, pridržavaju mjera i omogućavaju da epidemiološka situacija ide na bolje.

Nije zabilježen velik broj kršenja propisanih mjera, građani se uglavnom pridržavaju mjera i pokazuju odgovornost i svjesnost situacije u kojoj se trenutno nalazimo. Iako bilježimo poboljšanje situacije i dalje je stanje ozbiljno i ovim putem pozivamo na daljnje poštivanje propisanih mjera, poručio je.

(www.jabuka.tv)

14 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.