Zoster stiže u Sax

Zoster se nakon četiri godine vraća u Sax. Da, iako se ne čini tako, toliko je prošlo od spektakla u tom zagrebačkom klubu o kojem se dugo pričalo.

Momci uskoro izdaju novi album pa svakako treba vidjeti što su radili od prošlog susreta, a za tu priliku u rokovnike i pametne telefone valja pribilježiti subotu, 28. siječnja 2023..

Early bird ulaznice po cijeni od 12 eura (90,41 kuna) mogu se kupiti u Saxu do isteka zaliha, nakon toga će im pretprodajna cijena biti 15 eura, dok će na ulazu ako ih ostane koštati 18.

Zoster nastaje u jesen 2000. godine na inicijativu Marija Knezovića i Dražana Planinića. Naziv Zoster nastaje nakon što je Mario prebolio herpes zoster, virus koji živi u ljudskom tijelu, a prilikom pada imuniteta, manifestira se na površini kože u vidu osipa i vremenom se širi, a grupa Zoster je nastala kao posljedica pada imuniteta društva.

Mario Knezović

Grupa Zoster iza sebe ima četiri studijska albuma koja možemo podijeliti u dvije faze prema zvuku i poetici. Prvoj fazi pripadaju albumi “Ojužilo” i “Festival budala”, a drugoj “Imači kada” i “Srce uzavrelo”.

Prvu možemo nazvati mladalačkom i studentskom fazom i po poetici i angažmanu, dok je druga faza zrelija (što je logično zbog samog protoka vremena i iskustva i znanja koje je stečeno), introvertnija, pa i mračnija.

Mario Knezović

Bend je prije dvije godine potpisao ekskluzivni ugovor s Croatia Recordsom za izdavanje svog petog albuma Najgori koji je sniman u Muzičkom centru Pavarotti u Mostaru i također mostarskom studiju Baraka. Na albumu će se naći deset pjesama uključujući i dosad objavljene singlove ”Kuda idu svi ti ljudi”, ”Treba mi keš” i ”Čovjek želi da je ptica”, a spomenute će se sigurno moći čuti i ovom prilikom u Saxu.

Trenutnu postavu grupe čine Mario Knezović – vokal, Silvije Nuić – gitara, Adis Sirbubalo – klavijature, Nikola Galić – bas i Anes Beglerbegović – bubnjevi.

Web
Facebook
Instagram

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.