Zoran Šprajc: U HDZ-u su muževi ravnopravni – i oni koji žene vole, a i oni koji ih vole mlatiti

Zoran Šprajc sinoć je u RTL Direktu, u svom prepoznatljivom stilu prokomentirao slučaj HDZ-ovog župana Alojza Tomaševića koji je pretukao svoju suprugu pa kasnije izjavio da je nije ni taknuo.

“U HDZ-u su se prilično podijelili oko toga treba li Hrvatska ratificirati Istanbulsku konvenciju ili ne. Naime suština te konvencije Vijeća Europe jest borba protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji. Tako su se nedavno podijelili i zastupnici HDZ-a u Europskom parlamentu pa su jedni glasali za konvenciju a drugi protiv konvencije čiji je jedini smisao, ponavljam, borba protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji”, započeo je Šprajc.

“Ali obitelj HDZ-a je prilično velika i takva podijeljenost vrha stranke ne treba čuditi. Ona samo oslikava situaciju na terenu. Neki HDZ-ovi muževi svoje žene vole, a neki svoje žene vole mlatiti.

Vrh stranke naravno mora uvažavati i jedne i druge jer su svi muževi ravnopravni – i oni koji žene vole i oni koji žene vole mlatiti.

Ravnopravnost je došla do te razine da i jedni i drugi muževi mogu ravnopravno obnašati visoke funkcije u stranci, mogu napredovati do šefova u policiji, mogu biti župani, dožupani, gradonačelnici, HDZ ne zna za diskriminaciju.

Kao svijetli primjer takve mužjačke tolerancije svakako se izdvaja Požega.

Ondje svoje žene mlate i župan i dožupan, bivši gradonačelnik… Ako nema žena dobri su i novinari, po tom pitanju dakle ondje nema čak ni kod nas uobičajene spolne ili rodne diskriminacije. A ako se neka žena, recimo mailom, požali središnjici da joj tolika ravnopravnost baš i ne odgovara, središnjica joj na to isto ne odgovara i sve ok”, poentirao je Šprajc.

(Index.hr)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.