Znate li zašto Konstrakta pere ruke na Eurosongu?

U finalu Eurosonga u subotu gledat ćemo, između ostalih, nastup srpske predstavnice Konstrakte. S obzirom na to da se od pobjede na Beoviziji spominje kao jedna od favoritkinja Eurosonga, uspjeh njene pjesme In corpore sano ne čudi.

Osim neobične pjesme, i Konstraktin nastup je netipičan, a kao takav izazvao je mnoštvo pozitivnih reakcija. Konstrakta, pravim imenom Ana Đurić, na pozornici pere ruke, a iako su mnogi mislili da time simbolički pere ruke od svega, ona je pojasnila značenje tog dijela koreografije.

Ovo je pjesma o zdravlju i atmosferi u kojoj živimo, u kojoj je zdravlje stavljeno na mjesto najviše vrijednosti. Zato nam je bio potreban neki kompulzivni aspekt u pjesmi pa smo odlučili da to bude pranje ruku, rekla je za Eurovision TV.

Mislim da kulisa može utjecati, pogotovo kada se udubite u tekst. Imamo ovu izvedbu, s vremena na vrijeme i titlove, tako da bi publika, nadamo se, trebala moći povezati, dodala je.

Drugi simbol njenog nastupa je karanfil, koji je dijelila okupljenima na konferenciji za medije uoči polaska u Torino.

Iako su simboli nezgodna stvar jer im svatko može pridati neko značenje, za nas karanfili od početka ovog performansa znače ljubav, razumijevanje i poštovanje, rekla je.

Pojasnila je i otkud se u njenoj pjesmi pojavila Meghan Markle.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @konstrakta

Meghan Markle ovdje nije toliko važna, ali je predstavnica svih onih ljudi u medijima na koje smo fokusirani. Još me nije kontaktirala, ali voljela bih da to čuje, rekla je.

(www.jabuka.tv)1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.