Vikend uz TV: Spektakl filmova i sporta na malim ekranima

Pred nama je još jedan vikend, a mnogi od vas zasigurno vole odmoriti uz dobar film koji će vam ujedno i uljepšati vikend.

Kako se ne bi zamarali traženjem dobrog filma, dokumentarca ili čak serije, portal Jabuka.tv će vam pokušati olakšati posao, radeći to umjesto vas.

Petak

Film

Bourneov ultimatum – 22:45h RTL

Nakon što je izgubio pamćenje, i ostao bez jedine osobe koju je volio, neće ga zaustaviti niti kiša metaka nove generacije specijalno obučenih ubojica koji ga slijede u stopu i koji će učiniti sve što je potrebno kako bi ga spriječili da sazna svoj pravi identitet.

Kill Bill – 23:29h HRT1

Iznenada se probudivši nakon četiri godine provedene u komi, djevojka (U. Thurman) se prisjeti da je zločinačka banda, čiji je član nekada davno bila, izvršila masakr u crkvi ubivši sve svatove osim nje, koja je slučajno preživjela.

Usprkos atrofiji mišića, uspije pobjeći iz bolnice i krene se osvetiti. Nakon krvavog ubojstva Vernite (V. A. Fox), djevojka odluči potražiti drugog člana bande, Japanku O-Ren Ishii (L. Liu)…

Dokumentarni film

Engleska: izgubljena djeca – 20:05h HRT3

Vidjet ćemo što se događalo s tom djecom nakon što su smještena kod udomitelja, u dječje domove ili pak posvojena.

Nova istraga otkriva sustav čije je djelovanje objelodanio Odbor za prava djeteta UN-a: razdvajanje braće i sestara, seljakanje iz jedne udomiteljske obitelji u drugu više puta godišnje, nedostatno školovanje, privatni dječji domovi u kojima su djeca prepuštena sama sebi, seksualno iskorištavanje

Subota

Film

Matrix – 20:15h RTL2

Povučeni softverski stručnjak vodi dvostruki život. Noći provodi pred svojim računalom gdje pod pseudonimom Neo postaje haker koji pokušava otkriti nešto za što ni sam nije siguran da postoji.

Nakon što stupi u kontakt s Morpheusom, legendarnim hakerom za kojeg vlada tvrdi da je terorist, počne ga progoniti policija predvođena opasnim agentom Smithom (H. Weaving).

Morpheus mu otkriva da je dio matrixa, a to je iluzija svijeta, odnosno, virtualna stvarnost koju računala već stoljećima koriste da bi upravljala porobljenim ljudskim rodom.

Ukradeni identitet – 22:35h NOVA TV

Dr. Martin Harris budi se u Berlinu nakon automobilske nesreće i otkriva kako ga supruga ne prepoznaje a drugi čovjek je preuzeo njegov identitet. Dok mu vlasti ne vjeruju, progone ga misteriozni ubojice i nalazi se u bijegu napušten i sam.

Pomaže mu nenadana saveznica, a on sve dublje zadire u misterij koji će ga natjerati da preispita svoj zdravi razum, identitet i koliko je zapravo daleko spreman ići kako bi otkrio istinu.

Sport

HNL: Hajduk – Istra – 17:00h ArenaSport1

Hajduk mora pobijediti Istru ako misli zadržati šanse za titulu HNL-a.

Nedjelja

Film

Posljednji Mohikanac – 20:05h HRT2

Godine 1757. u tijeku je bila treća godina rata između Engleske i Francuske za prevlast na sjevernoameričkom kontinentu. Borba se vodila i na rubovima divljine, a obje strane su angažirale i usluge Indijanaca te civile.

Premda protiv svoje volje, u sukob će biti uvučena i trojica muškarca, posljednji pripadnici Mohikanaca, koji se nalaze kod granice divljine pokraj rijeke Hudson. Jedan od njih, Hawkeye (D. Day-Lewis) zapravo je bijelac, ali usvojio ga je Chingachgook i on se osjeća Mohikancem.

Izbor – 22:45h NOVA TV

Gabby je studentica medicine koja se zbog toga doseljava u novo predgrađe, gdje odmah dolazi u konflikt s novim susjedom, koji je veterinar i njenih je godina. Gabby ga napada zbog psa i zbog jake muzike koja joj smeta. Međutim, ponovno ga viđa u veterinarskoj stanici, te se počinje zbližavati s njim.

Ubojstvo po brojevima – 20:15h RTL2

Cassie Mayweather (Sandra Bullock) je detektivka Odjela za ubojstva, profesionalka na tragu dvojici srednjoškolaca, Richardu Haywoodu (Ryan Gosling) i Justinu Pendletonu (Michael Pitt), koji su počinili naizgled savršeno ubojstvo, ne ostavivši nikakvih dokaza, a čini se ni motiva.

No, iako su psihopat Justin i razmaženi Richard svoje ubojstvo nedužne djevojke pomno isplanirali, nisu računali na Cassienu predanost i njezinog novog partnera, neiskusnog Sama Kennedyja (Ben Chaplin), koji svoj posao obavlja strogo prema pravilima.

Sport

PL BiH: Posušje – Zrinjski – 17:00h ArenaSport1

Domaćinu bi tri boda protiv Zrinjskog gotovo sigurno osigurala ostanak u ligi.

HNL: Šibenik – Dinamo – 19:00h ArenaSport1

Dinamo igra za još jedan naslov prvaka HNL-a, može li Šibenik pomoći Hajduku i produžiti dramu?

Zabavni program

Ples sa zvijezdama – 20:05h NOVA TV

Zvjezdanu postavu nove sezone (2022. godina) čine Bojana Gregorić, Lucija Lugomer, Jelena Perić, Vlatka Pokos, Albina Grčić, Domenica Žuvela, Ivana Čuljak, Asim Ugljen, Pedro Soltz, Filip Vidović, Sandi Pego, Marko Petrić i Matija Lovrec.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.