Zlatna olimpijka pričala o Janici: “Promijenila mi je život, plakala sam”

Nova hrvatska sportska heroina danas piše najljepšu priču svoje karijere, ali prošla je i jako teške trenutke, bila je čak na rubu da odustane od svega.

Postoji jedna zanimljiva zgoda iz njenog života, sličica koja je Mateji, barem prema njezinim samim riječima, u velikoj mjeri promijenila karijeru, snove, planove. S tim da ta zgoda baš i nije bila zgoda, prije nezgoda.

Godine 2013. i dok je još bila članicom Taekwondo kluba DIV iz Knina, Matea se pripremala za juniorsko Europsko prvenstvo.

Pripremali smo se za odlazak, ali jasno kroz Prvenstvo Hrvatske. Tu je ona u jednoj borbi dobila nekoliko nezgodnih, a jakih udaraca – prisjeća se njezin tadašnji trener, Dragan Pinjuh.

Sjajna Matea Jelić donijela je Hrvatskoj olimpijsko zlato!

U svakom slučaju, došlo je do ozbiljnog unutarnjeg krvarenja i morala je u bolnicu, kaže trener Pinjuh.

Sama se Matea prisjetila tih dana, trenutaka za službenu, mrežnu stranicu OI u Tokiju.

Liječnici su mi rekli da mi je stanje bilo kritično čak. Majka se jasno zabrinula, posjećivala me u bolnici, te je jednom dok je izlazila, srela na ulazu u bolnicu Janicu Kostelić. Majka joj je prišla, objasnila situaciju, da ima kćer koja ovdje leži, a kojoj je ona, Janica dakle silan uzor itd. Zamolila ju je ako može doći do moje sobe, zagrliti me i dati mi potporu da ne odustanem od sporta jer u tom trenutku sam i na to pomišljala. Janica je upravo to učinila.

Pričala je sa mnom, a ja sam zaplakala od sreće. To je bio trenutak koji mi je promijenio sve u životu. Uvjerena sam da to uopće nije bila slučajnost da se Janica pojavila točno u najtežem mojem trenutku. Nisam otišla te godine na juniorsko Europsko prvenstvo, ali sljedeće sam godine postala svjetska juniorska prvakinja! Janica se toga možda ni ne sjeća, ali ja bih joj silno zahvalila na toj tadašnjoj gesti, potezu.

Ja bi učinila nekoj osobi to isto, ako bi se našla u situaciji, u prilici. Nadam se da ću jednog dana i ja biti nekome nadahnuće, kao što je Janica Kostelić bila to meni, rekla je Matea.

(www.jabuka.tv)
3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.