Zlatko Dalić pobjedu posvetio hrvatskoj sirotinji

Hrvatska je s 2:0 srušila Nigeriju u svojoj prvoj utakmici na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Nakon utakmice prvi je pred kamere izašao Zlatko Dalić. Izbornik je hrabro postavio izrazito napadačku Hrvatsku i to mu se itekako isplatilo, a nakon utakmice nahvalio igrače, ali i fenomenalne navijače koji su stvorili atmosferu kao da se igra na jednom od hrvatskih stadiona.

“Čestitam igračima na sjajnoj i discipliniranoj igri, ali i veliko hvala navijačima. Igrali smo za ljude koji se bore, muče i preživljavaju, za hrvatske branitelje. Mi nemamo druge Hrvatske osim ove. Mijenjali smo Kramarića s Brozovićem koji je unio mirnoću u nastavku, također sam uveo i Kovačića. Sve je ispalo dobro i sretni smo. Malo proslaviti i okrenuti se Argentini. Još je dalek put do prolaska grupe, ali uz ovakvu podršku je sve moguće. Imamo još puno posla”, jasan je bio izbornik.

Nešto kasnije Dalić se još javio i iz studija gdje se nalazio u društvu legendarnog hrvatskog vratara Stipe Pletikose.

“Rekao sam da nećemo otvarati sve pozicije. Krama nije dobio 2-3 lopte u pravo vrijeme, no dobili smo utakmicu i nećemo cjepidlačiti. Dobili smo utakmicu i imamo tri boda. Mi smo kvalitetniji od Nigerije i to je mali korak prema prolasku skupine. Treninzi su se pokazali kao dobri. S Lukom i Raketom smo htjeli napraviti brži protok lopte i u tome smo uspjeli”, nadodao je Dalić.

Zatim je do riječi došao Pletikosa koji je ustvrdio da je bilo i nekih mana, pritom ponajviše ističući pad energije kod Perišića i još nekoliko igrača, na što Dalić nije bježao od činjenice da može sve to još i bolje izgledati.

“Golovi znaju padati u zadnjih pet minuta. Teško je našim igračima, no kao što sam rekao nećemo cjepidlačiti. Sad se okrećemo Argentini”, prokomentirao je ukratko izbornik pa usput nahvalio i obranu.

Lovren i Vida imaju dobru sezonu iza sebe. Oni su odigrali dosta utakmica zajedno u kvalifikacijama, izvrsno se poznaju i večeras su napravili sjajan posao. Rekao sam svojim igračima na poluvremenu u svlačionici neka samo izdrže prvih pet minuta jer će Nigerijci napadati i stvarati visoki pritisak. Znao sam da će sve biti dobro ako to izdržimo. Onda sam povukao taj potez s Brozovićem jer nam tada Kramarić nije bio više potreban.”

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.