Gernot Rohr u čudu: Pa kao da smo igrali u Hrvatskoj!

Hrvatska je u Kalinjingradu u prvoj utakmici na Svjetskom prvenstvu 2018. pobijedila Nigeriju 2:0. Hrvatskoj je malo “pomogao” i nigerijski igrač Etebo od kojega se lopta odbila u vlastiti gol za 1:0, a drugome golu kumovao je prekršaj Ekonga nad Mandžukićem kojeg je Luka Modrić iz kaznenog udarca pretvorio u 2:0.

Nigerijci su pokušavali, prijetili i nadali se promjeni rezultata, no na sreću Hrvatska je ipak bila discipliniranija i ostvarila važnu pobjedu uoči druge utakmice u skupini D protiv Argentine. Nigerijski igrači nisu skrivali razočaranje nakon utakmice, piše Jutarnji list.

“Razočarani smo, Hrvatska je bila bolja. Oba gola smo primili nakon prekida. Sad moramo pobijediti Island. Ako pobjeđujemo, možemo se još uvijek plasirati u drugi krug”, okrenuli su se drugoj utakmici protiv neugodnog Islanda koji je u prvoj utakmici naše skupine remizirao s Argentinom.

“Ne možeš biti zadovoljan kada ne zabiješ. Defanzivno smo bili dobri, ali nismo mogli previše prema naprijed. Organizacija momčadi je bila dobra, moji mladi igrači su bili pomalo naivni. Sustav naše igre bio je u redu, ali primili smo golove iz prekida. Hrvatski napadači su vrlo snažni, Trebali smo spriječiti te prekide”, komentirao je njemački stručnjak na klupi Nigerije Gernot Rohr.

“Ovo je bila utakmica kao da smo igrali u Hrvatskoj. Ali naši su prevalili veliki put. Većina je navijača došla iz Hrvatske kao da smo igrali u Zagrebu. Nismo izgubili zbog toga, već zbog naših grešaka. I dalje nam je osmijeh na licu, iako smo razočarani.”

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.