Živio 30 godina na pustom otoku pa ga vratili u civilizaciju

82-godišnji Masafuni Nagasaki, kojega su mediji prozvali “goli pustinjak”, nakon 30 godina je prinuđen napustiti otok Sotobanari i vratiti se u civilizaciju.

Japanac Masafumi Nagasaki prethodnih trideset godina živio je na izoliranom otoku Sotobanari, kod Okinawe, koji je bio doslovno njegov dom. On je bio jedini stanovnik otoka, a planirao je tu i ostati sve do smrti, prenosi B92.

Nažalost, ta želja mu se zasigurno neće ostvariti jer je Masafumiju naređeno da napusti otok i vrati se u civilizaciju, a on je svim silama pokušao oduprijeti se odluci vlasti koja je naredila njegovo preseljenje.

Riskirao sam svoj život kako bih zaštitio otok i ne želim ga napustiti. Nikad nisam bio tužan u ovom raju. Ovdje imam sve što mi treba, ništa drugo mi nije potrebno. Želim umrijeti ovdje, kad naiđe tajfun, da mi nitko ne može pomoći, kazao je on.

Ipak, lokalne vlasti su procijenile da se zbog slaboga zdravlja više ne može brinuti sam o sebi te su odlučile da ga, usprkos njegovom protivljenju, premjeste u obližnji grad.

Nakon što ga je jedna osoba pronašla, obavijestila je policiju koja je došla po njega i odvela ga u grad Ishigaki, koji je 60 kilometara udaljen od otoka, a divlju prirodu zamijenila su četiri zida jednoga stana.  Njegova adaptacija na novo okruženje nije prošla najbolje.

Naime, čim je došao u grad Nagasaki, dobio je jak virus gripe. Kako pišu japanski mediji, Japanac je tijekom godina podigao imunitet i razvio antitijela neophodna kako bi preživio ujed insekata u prirodi, ali ne i za bolesti koje vrebaju u civilizaciji.

Inače, Japanac je nakon dugogodišnjeg rada u zabavnoj industriji 1989. godine odlučio napustiti civilizaciju i preseliti se na otok. On je živio kao pustinjak i uživao u potpunoj anonimnosti sve dok ga 2012. godine nije otkrio Reuters.

Ne radim ono što mi naređuje društvo, ali poštujem pravila svijeta prirode. Ne možeš pobijediti prirodu, nego je moraš slušati u potpunosti. To sam naučio kada sam došao ovdje i to je vjerojatno razlog zbog kojeg sam se snašao, izjavio je svojedobno ovaj zanimljivi pustinjak.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.