Premijera: Film o sestrama Čuljak Širokobriježanina Zdenka Jurilja na SFF-u

Dokumentarni film “Sestre” širokobriješkog redatelja Zdenka Jurilja na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu (SFF) imat će svjetsku premijeru u natjecateljskom programu dokumentarnog filma 2018. godine.

Film “Sestre” rađen je u produkciji širokobriješke kuće “Kadar”, a donosi priču o sestrama Čuljak koje su sedam dana preživjele zarobljene u jami dubokoj desetak metara, nakon što su se izgubile u snježnoj mećavi na putu prema Mostaru.

Riječ je o iznimno zanimljivoj priči o sestrama Draženki i Šimi Čuljak, koje su u siječnju 1985. krenule pješice iz sela Bogodol prema Širokom Brijegu, na autobus za Mostar. Po velikom snijegu, ne znajući dobro put, upale su u duboku rupu gdje su provele sedam dana bez hrane i vode, odjevene u traper jakne na iznimno niskim temperaturama. Sedmi dan su ih iz rupe izvukli lovci koji su čuli njihovo zapomaganje. Spašen im je život, ali su im amputirane obje noge u potkoljenicama, istaknuli su za Fenu iz “Kadra”.

Napomenuli su kako se na premijeri filma u Sarajevu očekuje i dolazak sestara Čuljak koje danas žive u Kanadi.

Na službenim stranicama SFF-a navode kako filmovi izabrani za ovogodišnji festival, od kojih će polovica imati svjetsku i međunarodnu premijeru, snažno reflektiraju sliku svijeta u kojem živimo, promatranu kroz filmski autorski kreativni izričaj.

Posebno raduje da većina redatelja i producenata debitira u dugometražnoj dokumentarističkoj produkciji, a značajno je istaknuti da je više od polovine filmova ostvarenje redateljica i producentica, ističu u SFF-u.

Podsjećamo, ovogodišnji SFF održat će se od 10. do 17. kolovoza, piše Fena.

(www.jabuka.tv)

4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.