Ženska masturbacija: Sedam tajni njezinog skrivenoga užitka

Muškarcima je žensko zadovoljstvo često enigma, a studije otkrivaju neke zanimljivosti: ona je nježnija, nešto rjeđa, a do orgazma puno brže dolazi sama. Najčešći okidač ženskog uzbuđenja su vizualiziranje prošlih seksualnih iskustava, imaginarni scenariji u kojima ona zamišlja seks s kolegom ili neznancem, ali kao i kod muškaraca porno-filmovi, pokazuju studije.

1. Sama je brža

Prosječan muškarac bez problema može doživjeti orgazam već u par minuta, dok je ženama u prosjeku potrebno nešto duže – od 15 do 20 minuta. Ipak, ti se podaci kod žene odnose na seks, ali ne i na masturbaciju, kaže Sadie Allison, autorica knjige “Orgazam za kakvim žene žude”. Studije pokazuju da velik broj žena može doživjeti orgazam samozadovoljavanjem već u dvije do tri minute.

2. Žene “to” rade rjeđe

Prema istraživanjima, oko 25 posto muškaraca masturbira tri puta na tjedan, a više od 55 posto njih barem jednom na tjedan. Istovremeno, tek oko 10 posto žena to radi tri puta na tjedan, a 38 posto njih tek jednom na mjesec. Osim toga, studije pokazuju da muškarci s masturbacijom započinju već u početku puberteta, dok najveći broj žena počinje kasnije – najčešće u 20-ima, piše Men’s Health.

3. Drugačija priprema

Muškarcima okruženje i atmosfera često nisu bitni, oslanjanju se na nagon i zadovoljenje potrebe, dok je za pripadnice nježnijeg spola atmosfera vrlo bitna, objašnjava Allison. Bilo da je riječ o seksi rublju, senzualnom tuširanju ili čak paljenju nekoliko svijeća, žene u pravilu vole posebnu atmosferu za opuštanje i ugađanje sebi.

4. Njezin je dodir nježniji

Muškarci obično imaju čvrsti stisak, dok su ženske kretnje nježnije, suptilnije i sporije. Budući da klitoris ima dvostruko više živčanih završetaka nego glavić penisa, ta je razlika normalna i biološka. Ipak, nakon nekog vremena nježnijih dodira oni mogu postati grublji, ali tek uz dovoljnu pripremu.

5. Ona istražuje cijelo svoje tijelo

Žene se za vrijeme masturbacije više igraju sa svojim tijelom – dodiruju bradavice, unutrašnji stranu bedara, trbuh i druge erogene zone, dok se muškarci u pravilu fokusiraju isključivo na genitalije.

6. Orgazam nije jedini cilj

Ovo je jedna od najvećih razlika samozadovoljavanja muškaraca i žena. Muškarci imaju jasan cilj koji u pravilu ispunjavaju, dok žene mogu osjećati zadovoljstvo čak i ako do orgazma ne dođe. Paralela se može povući i sa seksom pa ženama i seks bez orgazma može biti odličan, dok kod muškaraca to neće biti slučaj.

7. Dođe li do orgazma, on traje i traje…

Kod muške ejakulacije, orgazam donosi veliko fizičko opuštanje i zadovoljstvo, jer je potrebno puno energije da bi prostata izbacila spermu od testisa do penisa. Zbog toga muškarci nakon orgazma osjećaju umor i u 90 posto slučajeva su “gotovi”, tj. potreban im je odmor od seksa. Kod ženskog orgazma nema tolikoga umora pa se žensko samozadovoljavanje obično svodi na cijeli niz orgazama po kojima i samo jedan traje dulje od onog prosječnog muškog.

(24sata)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.