Žene seks odbijaju radi kompleksa

Britansko izdanje najpopularnijeg ženskog časopisa Cosmopolitan provelo je istraživanje među svojim brojnim čitateljicama o najčešćim razlozima zbog kojih žene odbijaju seks.

Nekadašnja isprika “Ne sada, boli me glava”, danas bi se mogla zamijeniti isprikom “Dragi, ne sada, debela sam”. Istraživanje je pokazalo da tri od četiri žene najčešće odbijaju seks jer se osjećaju debelo, odnosno zbog kompleksa vezanih uz svoj fizički izgled. Žene zabrinjavaju mlohava bedra i jastučići na trbuhu te zbog brige o debljini nemaju želju za seksom, prenosi index.hr

73 posto žena priznaje manjak samopouzdanja zbog svojih oblina, neke smatraju da njihove obline nisu dovoljno privlačne, a neke nemaju problema sa oblinama već sa volumenom svojih oblina. Među tih 73 posto žena, našle su se i one koje kažu da se seksualni naboj u spavaćoj sobi smanjio nakon rođenja djeteta i zbog promjena na tijelu koje su izazvale nesigurnost, poput strija i razvučene kože.

Stručnjakinja za seksualne odnose Pam Spurr, komentirala je rezultate ovog istraživanja: “Muškarci ne razmišljaju o ženskim nepravilnostima ili kilogramima, oni razmišljaju o užitku.”.

Pam smatra da je ovakvo ponašanje uzrokovano pretjeranom izloženosti idealnim tijelima kroz razne medije te da žene troše previše energije na strah od svojih nedostataka u želji da se što više svide muškarcima koji iste nedostatke čak ni ne primjećuju.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.