Nasilnici pretukli studenta

Edin B. (27), student iz Sarajeva, jučer se obratio redakciji Dnevnog avaza tvrdeći da je oko dva sata poslije ponoći brutalno pretučen u kafiću “Marki” koji se nalazi na Obali Kulina bana. Mladić je bio veoma potresen dok je pričao što mu se dogodilo, a na licu su mu bile vidljive ozljede.

Pištolji i palica

– U kafiću je bila skupina ljudi koji su pijani razbijali čaše. Dvojica su u rukama imala pištolje s kojima su se igrali, dok je treći imao teleskopsku palicu. Gosti su ih ignorirali, jer su bili agresivni. Slučajno sam pogledao u njihovom pravcu. Jedan od njih, koji je bio ćelav i imao je pištolj, rekao mi je “šta me gledaš”. Ja sam mu čestitao Novu godinu jer nisam želio nikakav konflikt. Odjednom su me počeli udarati drškama od pištolja po glavi. Izvukli su me vani, gdje su me nastavili tući – kaže Edin B.

Mladići koji su bili u Edinovom društvu su pobjegli. Jedan od njih trčao je prema Skenderiji, a jedan od napadača je krenuo za njim i Edin se uspio iščupati i pobjeći.

– Trčao sam prema kafiću “Pravda”. Međutim, poslije nekoliko minuta naletio sam na napadače. Našao sam se ispred njih, a oni su uperili pištolje u mene. Ponovo su me odvukli u kafić. Unutra su uveli i dvojicu prolaznika koji su vidjeli što se dogodilo. Nastavili su me tući, a svjedocima su prijetili. Uzeli su mi mobitel i osobnu iskaznicu, koju su pocijepali i bacili. Kada su vidjeli što su uradili, rekli su da znaju gdje živim te da će me ubiti ako se obratim policiji, a prijetili su i mojoj obitelji – pojasnio je Edin.

Interventna jedinica

Mladić koji je uspio pobjeći pozvao je policiju. Ubrzo su u kafić stigla dvojica pripadnika Interventne jedinice PU Centar i dvojica običnih policajaca.

Edin je u policiji dao izjavu na okolnosti napada i prepoznao je trojicu nasilnika. Iz policije su nam kazali da se radilo o narušavanju javnog reda i mira te da rade na rasvjetljavanju ovog događaja.

Udarci i posjekotine

– Kada me je policajac pitao što se dogodilo, iz straha sam mu rekao da sam pao niz stube. Vidio je da sam prestrašen i rekao mi da mu slobodno mogu kazati istinu. Na kraju sam sve ispričao. Prije nego što su stigli policajci, u objekt su ušli neki mladići, mislim da su bili zaštitari, te da su oni skrili pištolje i palicu, jer ih policija nije pronašla. Oni su privedeni, a ja sam odvezen na KUM, gdje su mi liječnici konstatirali teške tjelesne ozljede. Imam jedno slomljeno rebro i dva napukla, veliki broj posjeklina po tijelu i glavi kao i veći broj kontuzija – kaže Edin.

(www.jabuka.tv)

3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.