Žene gube nevinost prije muškaraca

Najnovije istraživanje je pokazalo da žene najviše uživaju u seksu kada imaju 28 godina, a muškarci pet godina kasnije. Prema rezultatima, muškarci moraju čekati do 33. godine kako bi doživjeli svoj seksualni vrhunac.

Rezultati ovog istraživanja su u potpunoj suprotnosti sa dosadašnjim istraživanjima, koja su tvrdila da muškarci svoj vrhunac dostignu sa 18, a žene sa 30 godina.

Međutim, čini se da su oba spola seksualno najaktivnija nešto ranije – žene sa 25 godina, a muškarci sa 29 godina. Rezultati su pokazali i da muškarci nevinost obično izgube sa 18 godina, a žene sa 17.

„Kao i mnogo drugih stvari i seks postaje bolji što ga više prakticirate, tako da ne čudi što muškarci u seksu više uživaju sa 33 godine, nego sa 18. Ljudi su obično seksualno najaktivniji na početku veze. Najbolji seks dolazi kasnije, kada nauče šta odgovara njima i njihovom partneru, kao i kako najbolje kontrolirati svoje tijelo. To potvrđuje ono što se oduvijek znalo – kvaliteta prije kvantiteta“, kazala je Tracy Kox, ekspert za seks i veze.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.