Željko Bebek i Vlado Kreslin u Širokom Brijegu

Projekcijom dokumentarnih filmova iz konkurencije bit će otvoreno 23. izdanje Mediteran Film Festivala u Širokom Brijegu u utorak 11. listopada u 20 sati. Drugog dana ovogodišnjeg MFF-a u srijedu 12. listopada u 17 sati u hotelu Park biti će predstavljena autobiografija  Željka Bebeka “U inat svima”.

Nakon svečane ceremonija otvaranja festivala, bit će prikazani film ‘Babajanja’ hrvatskog redatelja Ante Zlatka Stolice i ‘Ljetne noći’ izraelskog redatelja Ohada Milsteina. Selektor festivala Zdravko Mustać izabrao je po deset filmova u kategoriji kratkometražnog – do 30 minuta, odnosno deset filmova u kategoriji dugometražnog – iznad 30 minuta.

Drugi dan ovogodišnjeg MFF-a, srijeda, 12. listopada, slobodno možemo nazvati – rock’n’roll danom. Jer na rasporedu su dva lijepa rock događaja.

Prvo će u 17 sati u hotelu Park biti predstavljena autobiografija Željka Bebeka “U inat svima”. Knjigu će predstaviti sam Željko Bebek, zatim “ghost writer” Robert Bubalo, te direktor Croatia Recordsa Želimir Babogredac.

Struktura ove hit knjige vrlo je dinamična, ima trideset i šest poglavlja u kojima se izmjenjuju priče iz Bebekove glazbene karijere i privatnog života. U knjizi se nalaze i brojne fotografije iz obiteljske arhive, s kolegama, prijateljima, obitelji. Nakon predstavljanja Željko Bebek će potpisivati knjige te će se družiti s posjetiteljima.

A u 20 sati drugi veliki rock događaj dana: u kinu Borak na redu je projekcija autobiografskog filma “Pjevaj mi pjesmu” o velikom slovenskom glazbeniku Vladi Kreslinu. Film će predstaviti osobno Vlado Kreslin, a ovaj sjajan kantautor koji je više puta svirao ispred Boba Dylana zasvirat će i u Širokom Brijegu.

Bebek & Kreslin u Širokom Brijegu, to se nikako ne smije propustiti.

(www.jabuka.tv | Foto: Boris Ščitar / Pixsell)

5 komentara

  • Pozdravljam sve oko MFF-a, organizatori se stvarno trude da uvijek bude zanimljivo. Ove godine su pokušali publiku vratiti u kino, ali nažalost u kinu jučer tijekom projekcija samo 5 posjetitelja. Mislim da treba ulaznice podijeliti srednjoškolcima, koji bi u pratnji svojih nastavnika u sklopu medijske kulture iz hrvatskog jezika došli na festival. To je jedini način da se stvori senzibilitet za film i na neki način se izbori protiv površnosti kod mladih.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.