Zdravstveno osiguranje: U Mostaru potpisan ugovor za prodaju “markica”

Direktor Hrvatske pošte Mostar Mate Rupčić i direktor Zavoda za zdravstveno osiguranje ŽZH Vilson Crnjac u ponedjeljak su u Mostaru potpisali ugovor o poslovnoj suradnji.

Naime, u glavnim poštanskim uredima Hrvatske pošte Mostar u Širokom Brijegu, Grudama, Ljubuškom i Posušju osiguranici će moći kupiti “markice”, odnosno premije osiguranja Zavoda za zdravstveno osiguranje, u razdoblju od 18. prosinca 2017. do 30. ožujka 2018. godine.

Markica za 2018. godinu je žute boje, s otisnutim logom Zavoda te numeracijom i godinom za koju vrijedi. Cijena godišnje premije (markice), kao i proteklih godina, je 20 KM.

Hrvatska pošta Mostar svakodnevno nastoji udovoljiti svim zahtjevima svojih korisnika, što potvrđuje i mogućnost brze i jednostavne kupovine markica ZZO-a, sve na jednom mjestu u vašem najbližem poštanskom uredu HP Mostar.

Veliko nam je zadovoljstvo što, osim trenutačne suradnje sa ZZO-om Hercegovačko-neretvanske županije, sada širimo naše usluge i na Županiju Zapadnohercegovačku, izjavio je predsjednik Uprave HP Mostar Mate Rupčić.

Direktor ZZO-a Županije Zapadnohercegovačke Vilson Crnjac rekao je da Zavod za zdravstveno osiguranje ŽZH, kao javna ustanova, nije registrirana za vršenje transakcija bezgotovinskoga ili gotovinskoga platnoga prometa. Stoga su ti poslovi za potrebe Zavoda povjereni institucijama registriranim za obavljanje platnoga prometa.

Željeli smo suradnjom s HP Mostar korisnicima naših usluga pojednostavniti i ubrzati nabavu markica Zavoda za zdravstveno osiguranje. Dva su, dakle, bitna razloga za uvođenje ovakvoga načina plaćanja markica: prvi je usklađivanje s pozitivnim propisima, drugi pak sigurnost djelatnika naših Područnih ureda Zavoda.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.