Zdenko Ćosić: Regres će vjerojatno biti isplaćen za tjedan dana

Na posljednjoj sjednici Vlade ŽŽH održanoj prošli tjedan u Ljubuškom usvojena je odluka o raspoređivanju sredstava iz proračuna, riječ je o unutarnjoj preraspodjeli, a donijet je i zaključak o transferu novca općinama za financiranje projekata od značaja za općine, koje su kandidirali načelnici općine, po 150.000 KM Ljubuškom i Širokom Brijegu i po 100.00 Grudama i Posušju , kazao je u izjavi za Večernji list Zdenko Ćosić, Predsjednik Vlade ZHŽ.

Usvojen je rebalans financijskog plana Zavoda za zdravstveno osiguranje ZHŽ za 2011. godinu u iznosu od 35.143.000 KM, umjesto planiranih 33.694.000 KM. Rebalans je napravljen što su prihodi Zavoda veći od planiranih. Razlika od blizu milijun i pol maraka nastala je prije svega zbog toga što korisnici proračuna, od kada je ova Vlada, plaćaju doprinose i samim time priljev sredstava u Zavod je veći.
Vlada je imenovala Gordana Bradvicu za v.d. ravnatelja Zavoda za zdravstveno osiguranje Zapadno-hercegovačke županije.

Upitan što je s isplatom regresa za 2011. godinu predsjednik Ćosić odgovara: Nažalost, regres nismo uspjeli isplatiti. Stanje je bilo takvo da nam je bilo upitno hoćemo li i plaću uspjeti isplatiti do Božića i uspjeli smo, a regres će vjerojatno biti isplaćen za tjedan dana.
LJ::portal

7 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.