Zbog zlouporabe položaja i pranja novca privedeno 14 osoba

U nastavku akcije kodnog naziva “Zadruga” privedeno je, odnosno ispitano više osoba koje se sumnjiče za organizirani kriminal u vezi sa zloupotrebom položaja ili ovlaštenja te pranjem novca, potvrđeno je Feni u Ministarstvu unutarnjih poslova Sarajevske županije.

Naime, policijski službenici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a SŽ su, postupajući po naredbama Županijskog suda u Sarajevu, a pod nadzorom Tužiteljstva SŽ, te u suradnji sa Poreznom upravom FBiH, u srijedu su izvršili pretrese na četrnaest lokacija na području SŽ, uključujući trinaest prostorija pravnih osoba, jednog stambenog objekta sa pomoćnim prostorijama, jednog putničkog motornog vozila, kao i određeni broj osoba od kojih su privremeno oduzeti određeni predmeti i dokumentacija.

Poduzimajući mjere i radnje na dokumentiranju kaznenih djela – organiziranog kriminala, u vezi sa zloupotrebom položaja ili ovlaštenja, te pranjem novca, u službene prostorije, u svojstvu osumnjičenih, su pozvane, ispitane i kriminalistički obrađene osobe inicijala J. A.( 1976.), M. A.(1975.), V. A. (1988.), B. N. (1958.), B. S.(1974.), H. E. (1954.), B. S. (1959.), M. L.(1977.), B. F. (1952.), B. Z. (1958.) i Š. M.(1968.), svi nastanjeni u Sarajevu.

Istovremeno, slobode su lišeni K. E.(1979.), S. Š. (1965.) i A. S.(1963.), svi nastanjeni u Sarajevu, i predani u Postrojbu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a SŽ.

Protiv spomenutih osoba, izvještaj o počinjenim krivičnim djelima bit će dostavljen Tužilaštvu KS, a K. E., S. Š. i A. S. će, uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima, biti predani u dalju nadležnost Tužilaštva.

(Fena)


4 komentara

  • Kad ce gospoda inspektori,revizori javnih idrzavnih poduzeca krenit u ZZH.Sva su poduzeca iznijeli lovu u HR u izgradnju apartmana prvak medu njima je Luxas doo,Namex,Unitrade doo,Primorka doo ,Jelic auto mostar,MRM itd.Svi su izvlacili lovu a jadnim radnicima 634,KM i plase ih otkazima.Sto nesmiju uci u ova poduzeca i zatrazit od RH ministarstva finasija njihova primanja i poreske kartice.U susjednoj Srbiji se puno bolje prate i sankcioniraju peracke firme.Kod nas samo najebu ovi sto svercaju duvan.

    5
    1

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.