Zbog ugovorenog braka s Lijanovićima, grudski pravaši napuštaju Jurišića

Ovih se dana politika u Grudama, koliko se može čuti iz kuloara i iščitati s internetskih foruma, poprilično zahuktala, a predizborna kampanja tek je počela. Naime, kako je najavio koktel majstor Ćane Primorac, HSP BiH na lokalnim izborima izlazi u koaliciji sa
NSRzB u svim općinama ZHŽ-a.

Ova vijest je poprilično uznemirila grudski HSP koji odbija ući u ugovoreni brak s trnskim mesarima. Sada je već izvjesno kako se situacija između Jurišića i grudskog HSP-a iznova zaoštrila.

Izvršni odbor grudske podružnice HSP-a na čelu s novoizabranim predsjednikom Markom Pinjuhom i predsjednikom Općinskog vijeća Grude Borislavom Šimunovićem, izričito odbija potpisati bilo kakvu koaliciju na razini općine, tvrdeći kako ne žele ulaziti u bilo kakve predizborne sheme sa interesnom skupinom kao što su Lijanovići.

Odnosi između Jurišića i grudskih pravaša već odavno nisu idilični. Sve je počelo preuzimanjem vlasti u županiji, te zapostavljanjem stranačke baze od strane vodstva stranke, ali i ulaskom u platformu čemu se većina grudskih pravaša usprotivila.

Situacija na relaciji Jurišić – HSP Grude ponovno se zaoštrila nakon što je Jurišić odbio potpisati kandidaturu za načelnika prof. Borislavu Šimunoviću, a sve kako bi se napravilo mjesta kandidatu boljitka Stanku Lukendi.

Zauzvrat su Lijanovići odustali od svojih kandidata u Posušju i Ljubuškom, kako ne bi smetali miss Hercegovine Mati Pavkoviću i konobaru Ćani Primorcu u pohodu na načelničke fotelje.

Kap koja je prelila čašu kod članova HSP-a , bilo je inzistiranje Jurišića i Lijanovića da grudski HSP javno podrži kandidata Boljitka, te nametnutu koaliciju.

Također se može čuti da je nekoliko istaknutih članova grudskog HSP- a već neformalno napustilo stranku, te prebjeglo u drugi tabor ili koketiraju s drugim strankama. Tako se može čuti da su neki išli toliko desno da nam dolaze sa lijeve strane.

Iako statut dopušta Jurišiću da potpiše ovu koaliciju mimo volje grudske podružnice, velika većina članstva se izričito protivi tome, dok je stav Izvršnog odbora jednoglasan da na izbore izlaze samostalno, te da je previše i to što su im oduzeli pravo na kandidata za načelnika kao i da ne žele biti predmet kupoprodaje i kusuranja na glibavom političkom vašaru.

Jurišićev brod očito tone, a dokaz tomu je sve veće nezadovoljstvo među članovima. Taština i nesposobnost bivšeg predsjednika SKOJ-a sve više dolazi do izražaja, a uskoro će i doći do njegovog političkog umirovljenja nakon loših rezultata koji slijede na lokalnim, ali i na svim drugim izborima, jer povjerenje i kredibilitet u narodu nikad nije ni imao.

poskok.info

9 komentara

  • tako smo trebali i mi odbiti u širokom brijegu, ali vito poslušnik zvonkin podržava sve što zvonko predloži, uskoro će biti pravaši kao što su i bili prije zvonkinih sranja

  • bravo Gruđanski PRAVAŠI TAKO TO RADE PRAVI ISTINSKI PRAVAŠI napuste stranku a ne stranu Jurišić je udbaško đubre koji je sa svojim mentorom ima zadaću da uništi i iskompromitira stranku ko Đatić u RH treba ostat bez članstva a ne da mu mentori fingiraju tražeći njegovu ostavku kao da je on jedino zlo u stranci da kao tražeći ostavku poprave ugled stranke na ovim izborima znateli koliko je ĆANE LAŽNI MIROVINA IPOSTAVLJENJA potpisa to pravaši nerade isto tako BUDIMIR a sve to za masne novce

  • svaka čast ali trebali ste već davno podržat HSP DR ANTE STARČEVIĆ i nebi bilo nikakvih problema ali bolje ikadnego nikad.

  • HSP DR ANTE STARČEVIĆ u Republici Hrvatskoj u Bosni i Hercegovini se zove HRVATSKI PRAVAŠKI BLOK sa jasnim programom za ujedinjenje pravaša sa sloganom pravaški kišobran naravno bez onih koji su pravaštvo uoropastili i iskompromitirali. PRAVAŠ UVIJEK OSTAJE PRAVAŠ zato stanimo svi pod PRAVAŠKI KIŠOBRAN izaberimo one sa visokim moralnim vrijednostima ZA DOM SPREMNI BOG I HRVATI

    • I am Renata from Hungary and I would like to study in Malaysia or Canada or in the US with free renewable unrudgradeate scholarship which would cover the tuision fee, accomodation,returning airfare,and health insurance.I know it is too much but I would not say if I weren’t have financial difficulties.I would like to study International Relations because I am interested in history and languages very much.I am still a high school student and I will obtain my results very soon it means in the end of Jun.I am a very good student with lots of experiences one of them connects to malaysia because Ive been an exchange student in that country for a year.it was also covered by a scholarship tdued to my outstanding results. I really want to study abroad because my family cannot subsidize my studies here in my country and I firmly beleive that studying abroad can give me better opportunities to have a job unlike hungary.In addition I am Gypsy and coming from a poor family but they did all their best to support me as well.Please take my letter into serious consideration. I am looking forward to hearing from you. Yours faithfully, Renata Bader

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.