Apple predstavio iPhone 5

Apple je upravo u San Franciscu predstavio najnoviji iPhone 5 pametni telefon. Čelni čovjek kompanije Tim Cook i viši potpredsjednik Phil Schiller pod svjetlima prepune dvorane otkrili su dugo iščekivani proizvod.

Ono što su svi pretpostavljali, pokazalo se istinitim. Radi se o pametnom telefonu s ekranom od 4 inča, tanjem i lakšem od svog prethodnika, koji podržava LTE.

Ima ekran rezolucije 1136 x 640, 16:9 omjera, Retina displej. Kako su se pohvalili Appleovci, radi se o najtanjem telefonu na svijetu, koji je 18 posto tanji od iPhonea 4S te 20 posto lakši.

Kako je rekao Schiller, pravi izazov je bio napraviti manji telefon sa više funkcija. Kako je poručio (vjerojatno Samsungu), svi mogu napraviti veći telefon. Uz to, ima potpunu povezivost:  GPRS, EDGE, EVDO, HSPA te HSPA+, DC-HSDPA i…LTE.

Kučište je napravljeno u cijelosti od stakla i aluminija, a dolazi u crnoj i bijeloj boji.

Što se tiče kamere, Schiller je naglasio kako je tanji telefon bio veliki izazov za tim koji se bavio kamerom. Rezultat je s obzirom na uvjete,  dobar. Apple u novom telefonu nudi kameru s 8 MP i rezolucije 3264 x 2448. Iako po pikselaži nisu napredovali, druge karakteristike bi trebale to nadoknaditi. Pokazao je fotografije napravljene s novom kamerom, koje nisu poboljšavane ni mijenjane.

Predstavljen je i novi kabel s manjim i tanjim ulazom. Nazvali su ga “Thunderbolt”.

Scott Forstall predstavio je ono što smatra najvažnijom karakteristikom telefona; a to je iOS 6 operativni sustav koji ga pokreće.

Uskoro opširnije…

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.