Zbog Trumpova priznanja Jeruzalema, betlehemsko božićno drvce u mraku

Božićno drvo urešeno svjetlima ispred betlehemske bazilike Rođenja Isusova, gdje se vjeruje da je Isus rođen, i drugo u Ramallahu, pored groba bivšega palestinskoga vođe Jasera Arafata, potonulo je u mrak.

“Svjetla na božićnom drvcu ugašena su po nalogu gradonačelnika u znak prosvjeda zbog Trumpove odluke“, rekao je Fady Ghattas, predstavnik gradskih vlasti za odnose s javnošću.

On je rekao da nije jasno hoće li svjetla biti ponovno upaljena prije središnjih božićnih svečanosti. Trump je u govoru u Washingtonu objavio da je odlučio priznati Jeruzalem kao glavni izraelski grad i preseliti američko veleposlanstvo u taj grad.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu rekao je da Trumpov korak označava početak novoga pristupa izraelsko-palestinskom sukobu te da je to “povijesna prekretnica“.

Arapi i muslimani širom Bliskoga istoka osudili su američku odluku kao zapaljivu u ionako nestabilnoj regiji.
Europska unija i Ujedinjeni narodi izrazili su zabrinutost zbog mogućih posljedica za obnovu mira između Izraela i Palestinaca.

(Hina)


1 komentar

 • Bravo Donalde tako triba. Pa i ptice na grani znaju da si postao predsjednik SAD-a zahvaljujući utjecajnom i moćnom židovskom lobiju u SAD-u.
  Hillary je dobila barem desetak milijuna glasova više ali je FBI., odlično odradio posao s čelnim čovjekom koji mu je tad bio na čelu.
  Tek kad se zadnjih 7 dana predizborne kampanje , FBI jasno opredijelio za tebe a ne za Hillary,tvoja pobjeda je bila sigurna. Namjerno su kompromitirali Hillary s nekim nevažnim pozivima iz Bijele Kuće, kako bi je diskreditirali.
  Uostalom , ja i ne vidim kakva je razlika izmedju tebe i Hillary, oboje žestoko zauzimate za državu Izrael u obrani njene opstojnosi od pedeset puta brojnijih islamista kojima su okruženi.
  Vjerojatno su ovi iz američkog svjetskog židovskog kongresa ali i ovi iz FBI-a skontali da ćeš im ti ipak malkice više direktno pomoći ne brinući se za to što će reći ovi jalovi i kilavi starci iz kvazi visoke vjetske politike
  PS.bilo bi pošteno ovde napisati i da su Rusi prilično izvisili s ovim odabirom predsjedničkog kandidata,naime i oni su itekako zaslužni što je pobijedio Trump a ne Hillary, ali nemaju oni od tog sad se vidi nikakve koristi. Trump ,je jednostavno ,isto kao i Hillary , samo igrač velikih korporacija i jakih bankarsko financijskih oligarha i supertajkuna. On se jednostavno mora postupcima odužiti onima koji su ga doveli na vlast.

  Država Izrael izabrala je Trumpa i to je sva filozofija. Sada će on činiti i učiniti sve kako bi opravdao to povjerenje. S punim pravom oni to od njega i očekuju. Mnogi u Europi bi željeli da država Izrael po uzoru na nesposobnu Europu, prepusti dio vlastitog ozemlja islamistima kako bi je u budućnosti lakše rascjepkali i pobijedili. Samo ,zaboravili su ono najvažnije,država Izrael ,odnosno Židovi nisu mlaki i nesposobni europljani koji se diče nekom političkom korektnošću i lažnom brigom za migrante koja će ih ubudućnosti itekako koštati i sigurnosti i socijalnih pa i uličnih nemira kakvima smo već svjedoci.
  Izraelci imaju jasno postavljene ciljeve i od njih ne odstupaju ni po cijenu žestokog odgovora svim onim stvarnim ili prikrivenim protivnicima države Izrael. Tu u prvom planu mislim na Ujedinjeno Kraljevstvo, to jest Veliku Britaniju koja je kroz povijest bila najveći osporavatelj i najveći neprijatelj države Izrael, gotovo stoposto isto kao i kad je isto tako riječ o Hrvatskoj I Hrvatima. Međuitim, hvala Bogu(nije ih uzalud izabrao za svoj izabrani narod)
  Židovi nisu mlitavi i mlaki Hrvati koji mirno kao kunići već puna dva desetljeća mirno gledaju kako im unutarnji neprijatelji (peta i šesta kolona)rasturaju državu i raseljavaju narod kao rakovu djecu na sve strane svijeta.
  O vanjskim i izvanjskim neprijateljima hrvatske države ne vrijedi trošiti riječi. Toliko su močni i jaki ,upravo onoliko koliko smo mi slabi i nesložni.
  Koriste već tisućljeće i više našu neslogu i naš čuveni hrvatski jal kako bi nas držali u ropstvu sluganstva i nepojmljivog siromaštva za jednu prirodno bogatu zemlju koja obiluje svim potrebitim resursima za jedan normalan život.
  Sve hrvatske vlasti i svi premijeri i predsjednici rade protiv hrvatskih interesa od trećeg siječnja 2000godine.
  Počevši od tzv.reformiranih komunista a stvarnih boljševika Račana. Stevana B. Mesića, Josipovića, Sanadera, Budiše , Jace i ostalih veleizdajnika koji su truli ko kruška u kasnu jesen.
  Stoga se možemo nakloniti državi Izrael koja zna kako se brane nacionalni interesi i kako se kičma ne savija nit pred kim.Palac gore za Trumpa.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.