Zbog snijega na dionici Rakitno-Blidinje obustavljen promet

Intenzivne snježne padaline koje su tijekom noći i jutra zahvatile BiH usporile su prometovanje na većini puteva.

Iako snijega na kolovozu ima i u nižim predjelima, znatno je otežano prometovanje preko planinskih prijevoja.

Izdvajamo puteve: Sarajevo-Tuzla (Nišići i Karaula), Tuzla-Bijeljina (Banj Brdo), Turbe-Karanovac, Bugojno-Kupres-Šuica-Livno-Kamensko, Priluka-Glamoč-Mlinište, Sarajevo-Foča (Rogoj), Jajce-Banja Luka, Novi Travnik-Bugojno, Travnik-Donji Vakuf, te šire područje Romanije.

Sniježnih nanosa zbog jakog vjetra ima mjestimično na putevima: Bihać-Bosanski Petrovac, Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar i Posušje-Jablanica (Blidinje).

Zbog loših uvjeta za vožnju trenutno je obustavljen promet na dionici Rakitno-Blidinje. Na svim dionicama preko prijevoja za teretna vozila preporučuje se korištenje lanaca.

Zbog izuzetno otežanih uvjeta i zaostalih vozila kod mjesta Zukići na Bradini, te zbog čišćenja prometnice, od 9:35 sati obustavljen je promet za sva vozila na magistralnom putu Konjic-Sarajevo na dionici Podorašac-Ivan sedlo.

Naime, snijeg je u subotu zabijelio veći dio Bosne i Hercegovine, a kako su kazali iz BIHAMK-a, prometovanje je izuzetno otežano. 

Zbog niske temperature može se očekivati i poledica, posebno u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima.

Sporije zbog radova prometuje se na magistralnim putevima: Jajce-Donji Vakuf (tunel Skela), Živinice-Stupari (kod mjesta Đurđevik) i Mostar-Stolac, kao i kod skretanja za Orahovicu na području Konjica.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Zbog loših uvjeta za vožnju u Hrvatskoj preko graničnog prelaza Izačić-Ličko Petrovo Selo obustavljen je promet za teretna vozila.

(www.jabuka.tv)

6 komentara

  • Sto se tice rakitno blidinje nista novo mlađarija prolazi sa đipovima a ktm brina nemoze ralicom kad god pane 10 cm sniga rakitno blidinje zatvoreno daj mjenjajte izvođaca

  • Najlakše je ne čistit dionicu a sidit u birtiji, pa jeste li plaćeni da čistite to ima samo u nas, kako je u hrvatskoj uvik čisto a duplo veći snijeg oko velebita i duplo jača bura pa sve prohodno, našim je bitno samo natječaj za posao dobit a posle samo reć zatvoreno

  • Tako nam i triba kad nam omladina nece da preuzima inicijativu nego podvije rep i bizi priko granice umisto da se skupe i isceraju sve ove stare prdonje sto su u vlasti i zabranit da budu u vlasti srariji od 40g kojima nikako socijalizam iz glave da prodje.

    • Koji su ovo prevaranti samo proglase cesta zatvorena, razumio bih da je snijeg ko onaj iz 2012g, ali ovo uopće nije strašno palo 20cm snijega i uopće nema nekog olujnog vjetra ali boli njih neka stvar side negdi u toplu i sve to masno naplate, ujitra će proć jednom gori doli i dobro, samo treba bojkotirat planinu da ljudi ne idu gore pa nek propadnu kad su aljtavi vako, nisu u stanju držat prohodno cestu od rakitna do blidinja bože sačuvaj

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.