Zbog slušalica u par dana poginulo šest biciklista?

Gradonačelnik Londona Boris Johnson izjavio je kako gradska uprava razmišlja zabraniti biciklistima koristiti slušalice za glazbu tijekom vožnje nakon što je u dva tjedan u prijestolnici poginulo čak šest njih.

To je apsolutno ludo, nositi slušalice tijekom vožnje. Ne bih bio protiv takve zabrane. Zovite me neliberalnim, ali apsolutno sam zgrožen činjenicom da se biciklisti voze unaokolo i ne čuju promet“, rekao je gradonačelnik za BBC, prenosi Jutarnji list.

Inače, nije utvrđeno da su za sve tragedije bile krive slušalice koje su nosili biciklisti, ali Johnson je već dulje vrijeme pod pritiskom da osigura veću sigurnost za bicikilistički promet u prijestolnici.

Londonska policija ovih je dana zaustavljala bicikliste koji nemaju zaštitnu kacigu i ostalu opremu i upozoravala ih na to.

Johnsonovi kritičari, pak tvrde, da je glavni problem u loše postavljenim bicikilističkim stazama i da je to uzrok sudara biciklista i automobila.

Nema komentara

  • Smatram da bi nošenje slušalica na našim “cestama” bilo ravno samoubojstvu… I ovako je prava avantura proc biciklom okolicom grada, a policija uopće ne zna kako tretirati bicikliste… U zapadnoj Europi situacija po pitanju uređenosti staza je na zavidnom nivou, pa bi se tamo nosenje slusalica i moglo tolerirati, naravno pod uvjetom fizičke odvojenosti od cesta, brzih cesta, autocesta…

  • mislio sam nešto reći al ti si sve rekao prije mene..pa neću…samo kratko: bicikl i slušalice u nas u Širokom npr pa ja mislim da bi sud to okarekterizirao kao pokušaj samoubojstva!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.