Zbog popularne serije prima tisuće poziva dnevno

Svima koji su pogledali novu popularnu seriju s Netflixa “Squid Game” već na temelju naslova vjerojatno je jasno o čemu se radi. Za one koji nisu upoznati s ovom serijom (pored preporuke da je se pogleda), samo ćemo naglasiti kako se u njoj na posjetnici pojavljuje određeni telefonski broj koji likovi iz serije trebaju nazvati.

Dok većina ljudi ne obraća pažnju na te brojeve, mali dio najvjernijih fanova ili onih kojima je u životu dosadno ili misle da je to zabavno odlučio je u stvarnom životu zaista nazvati taj broj.

Pokazalo se da broj nije izmišljen, već se zaista koristi u Južnoj Koreji, a od početka emitiranja serije telefon s tim brojem ne prestaje zvoniti:

Nakon emitiranja serije Squid Game beskonačno primam telefonske pozive i poruke, 24 sata dnevno, sedam dana tjedno, što je uvelike otežalo kvalitetu mog života, požalila se anonimna žena iz Južne Koreje lokalnim medijima.

Na pitanje zašto jednostavno ne promijeni taj broj, kaže da ga koristi više od deset godina, uključujući i u poslovne svrhe te upravo putem tog broja kontaktira brojne klijente. Otkada je serija počela s emitiranjem (17. rujna) već je izbrisala i blokirala oko četiri tisuće pozivatelja koji je zovu i po noći po danu. Telefon joj konstantno zvoni, pa se i baterija brzo prazni.

Izazov iz najpopularnije serije na svijetu postao hit na TikToku

Dok je u SAD-u dodijeljena određena skupina brojeva (koji počinju s 555) namijenjena korištenju upravo u ovakve svrhe, kao izmišljeni brojevi u serijama i filmovima, Koreja ima reguliran direktorij nekorištenih telefonskih brojeva. Kada su producenti serije odlučivali o brojevima, odlučili su izostaviti prve tri znamenke koje se odnose na pozivni broj određenog područja, tako da poziv na preostale brojeve ne bi bio moguć, no u tom se slučaju vrši lokalni poziv, za koji nije potreban pozivni broj. Producenti u suradnji s Netflixom sada rade na rješenju problema – izmijenit će scene na kojima je prikazan sporni broj.

Osim te žene, koja je htjela ostati anonimna, a koju fanovi serije opsjedaju pozivima, još je jedna osoba prijavila sličan problem. Riječ je o ženi čiji se telefonski broj razlikuje od broja prikazanog u seriji za samo jednu znamenku:

Stres zbog neprestanih šaljivih poziva me izluđuje, objasnila je svoju situaciju, prenosi Zimo.

S obzirom na to da je serija iznimno popularna, čini se da spomenute žene neće imati mira sve dok se ne promijene scene s brojevima i stave drukčiji brojevi, koji se ne koriste u stvarnom svijetu.

Squid Game: Najpopularnija serija ikad?

Squid Game: Nova Netflixova hit serija, donosimo dojmove

(www.jabuka.tv | Foto: Netflix)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.