Squid Game: Nova Netflixova hit serija, donosimo dojmove

Preko 400 igrača bez novca prihvaća čudan izazov – da se natječu u dječjim igrama.

Na tom natjecanju ih čeka primamljiva nagrada od 45.6 milijardi korejskih wona (40 milijuna dolara) sa smrtonosno visokim ulozima. Čak 456 igrača, natječe se u šest rundi u kojoj su dječje, ali smrtonosne. Samo jedan pobjednik je u igri koja se zove Squid Game.

Riječ je o mračnoj drami na Netflixu koja će vas držati u napetosti kroz devet epizoda.

Priča se ovdje fokusira na Ji-Huna, čovjeka koji bori se da spoji kraj s krajem. On ima milijunske dugove, duguje kamatarima i banci, sve to je začinio gadnom ovisnošću o kockanju.

Kad tajanstveni poslovni čovjek ipak ponudi Ji-Hunu izlaz iz tog problematičnog života, uzima ga objema rukama. Jedina je nevolja što je ova ponuda pitanje života i smrti.

Igrano u velikoj utvrdi na dalekom otoku, Ji-Hun i ostalih preko 400 natjecatelja uskoro saznaju da su zaglavili u smrtonosnoj igri koja će ih koštati više od novca.

Ji-Hun je ipak središnji lik ovdje i kroz njega vidimo kako se igra svih šest ovih smrtonosnih igara – koje završavaju kao žarište velikog dijela napetosti. Naglasava se jaz između bogatih i siromašnih, provučeno kroz monolog tijekom posljednje epizode.

Posljednja scena serije ostavlja sve u napetosti koja ima temelje za moguću nadolazeću sezonu.

Vizualno, Squid Game izgleda apsolutno fantastično. Šaroliko okruženje u kojem se nalaze tijekom igara bude popraćeno dječjim pjesmicama u pozadini, ono što ne pristaje takvom dječjem ambijentu je činjenica da su te igre smrtonosne.

Koliko god ta dječja pozadina odskakala od onoga što se odvijalo tijekom igara, u seriji izgleda to kao strašno dobar i zanimljiv spoj koji naglašava brutalnost izazova.

Tople preporuke: Filmovi s kojima nećete pogriješiti

Radi se o seriji koju trebate pogledati jer postoji puno pozadinskih priča osim smrtonosnog natjecanja koje se odvija u seriji.

Velik naglasak je stavljen na ovisnost o kocki te o pohlepi koja u glavama nekih ljudi nikad ne da mira, posebno kada su u pitanju osobe koje imaju doticaja s igrama na sreću…

Ovdje možete pronaći preporuke za filmove i serije

Ocjena: 7.5

(www.jabuka.tv | K.A.)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.