Tople preporuke: Filmovi s kojima nećete pogriješiti

Dobrih filmova nikad dosta…

Zato vam portal Jabuka.tv donosi još jedan popis filmova koje trebate pogledati.

Radi se o sedam filmova koji ostavljaju bez daha.

Neke od ispod priloženih filmova možda ste već gledali, a one koje niste, stavite na vrh popisa filmova koje ste namjeravate gledati…

Gran Torino

Walt Kowalski, mrzovoljni je udovac koji se i dalje čvrsto drži svojih predrasuda unatoč svim promjenama koje se dešavaju u susjedstvu. Jedina radost u njegovom životu je automobil Gran Torino kojeg redovito održava.

No, kada Thao, Waltov mladi susjed, pokuša ukrasti vrijedni automobil kako bi se priključio bandi, Walt shvati da je konačno pronašao novu svrhu u životu.

Quiz Show (Kviz)

Sredinom pedesetih godina oko četrdeset milijuna ljudi gledalo je televizijski kviz “Dvadeset i jedan”. Taj kviz znanja, s po dva natjecatelja, emitiran je svakog tjedna uživo. Zvijezda je postao Herbie Stempel, običan radnik fotografskog pamćenja, koji je uspio osvojiti oko 70.000 dolara.

Nakon filmova Invisible Guest i The Body, dobili smo nešto još bolje: The Innocent

Producenti su zaključili da je Stempel dosadio publici i da trebaju pronaći novu potencijalnu zvijezdu. Problem je bio u tome što je Stempel znao apsolutno sve i mogao je izgubiti samo ako ga na to nagovore.

Wild Tales (Divlje priče)

Priča o ljubavnoj obmani, povratku u prošlost, tragediji, pa čak i nasilju sadržanom u svakodnevnom detalju. Sve to čini se vodi u propast, u neodoljivi užitak gubljenja kontrole.

Babel

Četiri priče, smještene u Maroko, Meksiko, Japan te Sjedinjene Američke Države počinju tragedijom koja pogađa američki bračni par na odmoru u pustinji Maroka, koji postaju svjesni da su dio niza događaja van njihove kontrole.

U isto vrijeme gluhonijema japanska tinejdžerka u naponu mladenačkog buntovništva dolazi u sukob sa svojim ocem, dok meksička dadilja na radu kod dobrostojeće američke obitelji odluči bez njihova znanja uzeti njihovo dvoje djece u Meksiko.

Nijedno od ovih stranaca nikada se neće sresti no sve povezuje jedna zajednička nit: Svi će ostati izolirani u svojim problemima, svatko zbog drugih razloga, radi nemogućnosti komuniciranja s ljudima oko sebe?

King Arthur (Kralj Arthur)

Kada Arthurov otac bude ubijen, Vortigern, Arthurov stric, preuzme njegovu krunu. Izgubivši nasljeđe, Arthur se nađe u mračnim ulicama grada. Ali, kada izvuče mač iz kamena, njegov se život u potpunosti promijeni te je prisiljen saznati istinu o svome porijeklu…sviđalo se to njemu ili ne.

The Brothers Grimsby (Ne-Profesionalac)

Nobby ima sve što jedan čovjek iz Grimsbyja može poželjeti uključujući 11-ero djece i najljepšu djevojku sjeveroistočne Engleske. Nedostaje mu samo jedno: njegov mlađi brat Sebastian za kojim Nobby traga već 28 punih godina, još otkad su ih razdvojili kao malu djecu.

Nobby se uskoro susreće sa Sebastijanom, nesvjestan činjenice da njegov brat nije samo najubojitiji agent agencije MI6, već i da je otkrio planove za globalni teroristički napad.

U bijegu i pogrešno optužen, Sebastijan će uskoro shvatiti da svijet može spasiti jedino uz pomoć najvećeg idiota.

Selma

Film donosi priču o tromjesečnom uzburkanom periodu tijekom 1965. kada je dr. Martin Luther King vodio opasnu kampanju kako bi osigurao jednaka glasačka prava usprkos nasilnim protivnicima.

Epski marš od Selme do Montgomeryja kulminirao je predsjednikovim potpisivanjem Zakona o glasačkim pravima što je bila jedna od najznačajnijih pobjeda pokreta za ljudska prava.

Ovdje možete pronaći preporuke za filmove i serije

Tople preporuke: 5 filmova s Margot Robbie

(www.jabuka.tv | K.A.)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.