Zbog novog izazova na Facebooku djeca “nestaju” na 48 sati?

Društvene mreže izvrsne su za povezivanje ljudi, ali su u posljednje vrijeme i sve veći izvor problema. Od bullyinga vršnjaka, različitih predatora koji vrebaju pa do “igara” kao što je Plavi kit koji djecu i tinejdžere dovode u pravu opasnost.

Posljednja opasna igra, za koju policija u Velikoj Britaniji još uvijek nije sigurna da li se proširila kao trend ili je zapravo samo neslana šala, već zabrinjava roditelje tinejdžera, ali i onih mlađih.

“48-satni izazov” od djece navodno traži da nestanu na dva dana, bez ikakvih tragova, a bodove “zarađuju” stavljanjem statusa, dijeljenjem, komentiranjem i lajkanjem objava o njihovom nestanku. Po isteku 48 sati, dijete se vraća kući.

Ono što zabrinjava je što ih se navodno “nagrađuje bodovima” kad god netko od njihovih prijatelja ili roditelja na društvenoj mreži spomene njihov nestanak, prenosi Zimo.co.

Roditelji djece koja su u posljednje vrijeme nestala u Velikoj Britaniji užasnuti su tim “igrama” i upozoravaju kako njihova djeca uopće ne shvaćaju da su napravili nešto pogrešno. Čak su objavljivala selfije iz policijskih vozila na putu kući i hvalila se prijateljima na društvenim mrežama.

(www.jabuka.tv) 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.