Zbog korona-partyja ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH ponudio ostavku

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Staša Košarac, ponudio je ostavku na funkciju koju obnaša.

Nakon vrlo negativnih reakcija javnosti i mnogih građana, te kritika koje su mi upućene od strane predsjednika SNSD-a gospodina Dodika, ali i mojih brojnih stranačkih i parlamentarnih kolega, spreman sam ponuditi svoju ostavku i svoj mandat staviti na raspolaganje predsjedavajućem Vijeću ministara BiH gospodinu Tegeltiji.

Zbog svog neodgovornog i nepromišljenog postupka sam spreman snositi sve sankcije koje mi izrekne stranka. Građanima Republike Srpske, cijele BiH i posebno svojim glasačima još jednom upućujem ispriku za moje neodgovorno ponašanje u vrlo teškim danima za sve građane.

Prethodna dva dana sam izbjegavao svaki nepotreban kontakt, a od danas popodne se nalazim u kućnoj samoizolaciji u Istočnom Sarajevu pa ću idućih 14 dana ispunjavati svoje radne obaveze i dogovorene sastanke online radom od kuće. Svoj posao sam i do sada obavljao savjesno i odgovorno, bez ikakvih propusta i afera ili kritika javnosti, u interesu svih građana BiH i tako ću i nastaviti do konačne odluke mojih pretpostavljenih, napisao je Košarac na svom Twitter profilu, prenosi Klix.ba.

Ovakva odluka Košarca uslijedila je nakon brojnih kritika na njegov račun zbog sudjelovanja na korona-partyju u Golf Klubu u Sarajevu, koji je održan unatoč mjerama zabrane zbog pandemije koronavirusa.

Podsjećamo, Košarac je nakon skandala izjavio da je na zabavu došao kako bi čestitao rođendan doktoru Jusufu Šabanoviću, koji je liječio članove njegove obitelji.

Košarca je kritizirao i njegov stranački predsjednik Milorad Dodik koji je poručio da je Košarac napisao kraj svoj političkog puta.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović odmah nakon skandala je uputio inicijativu za smjenu Košarca, a četiri kluba u Parlamentu BiH jučer su potpisala zahtjev za smjenu Košarca.

Veliki korona-party u Sarajevu, intervenirala policija

Staša Košarac objasnio razlog svog dolaska na korona-party: Nisam se dugo zadržao

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.