Veliki korona-party u Sarajevu, intervenirala policija

Iako su vlasti u BiH tek počele s popuštanjem mjera suzbijanja koronavirusa, čini se da mnogi ne mare za to, pa ni bh. državni ministar Staša Košarac koji se sinoć u Sarajevu našao na partyju s brojnim glazbenicima.

Usprkos mjerama zabrane okupljanja i socijalne distance od najmanje dva metra, sinoć su se pribijeni jedni uz druge za velikim stolom u sarajevskom restoranu Golf Klub našli ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac, sarajevski biznismen Zijad Blekić, a odmah uz njih Halid Bešlić i Šerif Konjević.

S druge strane stola tu su i Hari Mata Hari, Semir Cerić Koke, Fahrudin Pecikoza, pa i dekan Veterinarskog fakulteta u Sarajevu Nihad Fejzić. Inače, Fejzić je član Znanstvenog tijela za praćenje i analizu situacije izazvane koronavirusom u Sarajevskoj Županiji.

Vrijedi podsjetiti da je rad ugostiteljskim objektima i dalje zabranjen, ali vesela ekipa nevješto se sakrila iza navučenih zastora restorana.

Međutim, sve što su zastori skrili, Instagram je otkrio. Jednako kao i brojna parkirana vozila ispred restorana te odjekivanje glazbe sarajevskom ulicom Slatina, što je zabilježio fotoreporter portala Klix.ba.

Jedna od prisutnih bila je i Slađana Mandić koja je cijelu noć ispratila svojim Instagram Storyjima. Raspjevani Šerif, Halid, Hari, Koke, pa i Košarac, s čašama u zraku, zabavljali su Slađine Instagram pratitelje.

Pripadnici MUP-a Sarajevske županije su kasnije prekinuli zabavu. Prisutnima su, kao i vlasniku objekta, izdati prekršajni nalozi i svi će biti kažnjeni u skladu sa zakonom.

(www.jabuka.tv)

25 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.